E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda volatilite artacak!---

Piyasalarda volatilite artacak!

Piyasalarda volatilite artacak!
17 Ocak 2017 - 16:53 borsagundem.com

IşıkFX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit'e dair açıklamalarını değerlendirdi

IşıkFX Başanalisti Gizmen Nalbantlı, Avrupa’da Brexit fırtınasının başladığını belirterek, Brexit sürecinin piyasalardaki volatiliteyi artıracağını öngördü.

Başanalist Gizmen Nalbantlı Foreks'e yaptığı açıklamada, bugün açıklamalar yapan İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit’in İngiltere’nin kendi içine dönerek dünyadan çekilmesi anlamına gelmediğini ve Avrupa ile geniş kapsamlı ticaret anlaşmaları yapmak istediklerini söylediğini belirterek, "AB'den ayrılık kararı parlamentonun onayı sonrasında kesinlik kazanacağını ifade eden May, kısmi bir üyelik ile ilgilenmediklerini, ortak pazarın getireceği kısıtlamalar yerine AB ülkeleri ile olabilecek en iyi anlaşmaları
yapmak istediklerini belirtti" dedi.

Başlangıç olarak küreselleşme karşıtı olarak doğan Brexit'in yerini şu aşamada serbest ticaretin başını çekmek isteyen bir İngiltere’ye bıraktığını vurgulayan Gizmen Nalbantlı, şu şekilde konuştu:

"AB’den çıkış sonrasında yeni ikili ticaret anlaşmalar yapılana kadar geçici anlaşmalarla süreç yumuşatılacak. Brexit anlaşmasının son halinin parlamentoda oylanacağının söylenmesi ‘Hard Brexit’
endişelerinin hafiflemesini sağladı. Açıklamalar sonrası Sterlin/Dolar paritesi %2.5 yükselerek 2008 yılından bu yana en büyük sıçrayışını yaptı.

Brexit süreci piyasalardaki volatiliteyi artıracaktır. Büyük resmin değiştiğini düşünmüyorum. İngiltere’nin önünde birçok belirsizlik var. Ticaret anlaşmalarının uzun ve zorlu geçecek olması sterlindeki kırılganlığını devam ettirebilir. Özellikle AB ile gerçekleştirilecek yeni ticari anlaşma birliğin elinin İngiltere’ye karşı daha kuvvetli olacağı aşikar. İngiltere’nin AB içerisinde türbülanslara neden olabilecek 50. maddeyi Mart ayı sonuna kadar uygulamaya koyması bekleniyor. Sterlin’de kısa vade de değerlenme görülse de orta vadede Sterlin/ Dolar paritesinin 1.15 seviyelerine geri dönmesini bekliyorum."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)