E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda Trump düşüşü---

Piyasalarda Trump düşüşü

Piyasalarda Trump düşüşü
22 Mart 2017 - 09:22 borsagundem.com

Küresel piyasalar ABD kaynaklı haberler ile geriliyor

BIST 100 ENDEKSİ ABD HİSSE PİYASASINDAKİ DÜŞÜŞ EŞLİĞİNDE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün güne pozitif açılışla başlamakla birlikte ABD Hisse piyasalarında gerileme eşliğinde günü %0,3 düşüşle 90,606 seviyesinden tamamladı. ABD tarafından Türkiye dahil çeşitli Ortadoğu ülkelerinden ABD’ye direkt uçuşlarda cep telefonundan daha büyük elektronik eşyaların yolcu yanında taşınmasına yasak getirmesi havayolları sektörü hisselerinde %3’e yakın düşüşe neden oldu.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
ABD’DE POLİTİK BELİRSİZLİK İLE GLOBAL HİSSE PİYASASI DÜŞÜŞTE...

BIST 100 Endeksi’nin ABD’de hisse piyasalarındaki dünkü %1,2’lik düşüşün bugün de vadeli piyasalarda hafif şekilde de olsa sürmesine bağlı olarak güne düşüşle başlamasını beklemekteyiz. ABD’de Trump’ın seçim vaatlerinden olan Obama döneminde yürürlüğe giren “Obamacare” sağlık reformundan giderleri azaltıcı kararların Cumhuriyetçi Parti içinde de karşı görüşlerin bulunması ile ABD Meclisi’nden geçememe olasılığı ve diğer reformlara ilişkin belirsizlik global hisse ve emtia varlıklarında satışa neden oldu. Trump ile birlikte %15 yükselen ABD Hisse piyasasında dünkü %1,2’lik düşüş Kasım’dan bu yana en büyük günlük düşüş olarak dikkat çekti. Sabah itibariyle Asya piyasaları %1,0 seviyelerinde düşüşte bulunuyor.

ŞİRKET HABERLERİ

THYAO/PGSUS/TAVHL…Sınırlı Negatif… Amerika ve Birleşik Krallık, Türkiye’nin de içinde bulunduğu birçok ülkeden ABD’ye yapılan uçuşlarda, yolcuların akıllı telefondan büyük elektronik cihazları yanlarına almalarını yasakladı. Bu uçuşlarda artık tablet, kamera ve bilgisayarlar uçakların bagaj bölümüne teslim edilecek. THY yetkilileri ilk uygulamanın bugün sabah 08.30 New York uçağı ile başlayacağını açıkladı. (CNN Türk)

Çimento Sektörü…Nötr… Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Ünal, çimento sektörünün 2016 yılında 77 milyon ton üretime ulaşarak Avrupa lideri olduğunu belirtti. (Anadolu Ajansı)

TTRAK/TMSN…Sınırlı Pozitif… Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özdemir, Ocak ayı trafik kayıtlarına göre, Türkiye’de traktör satışlarının geçen yılın aynı dönemine göre %6 büyüdüğünü söyledi. (Milliyet)

ASELS…Sınırlı Pozitif… Teknolojinin ve teknolojiye dayalı sanayilerin gelişimi açısından önemli bir rol üstlenecek olan Türkiye'nin ticari anlamdaki ilk çip fabrikası olan ve yaklaşık 30 milyon USD’lik yatırımla kurulan Aselsan Bilkent Mikro Nano Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş., ilk üretimini Aselsan için yapacak ve galyum nitrat transistörlerin/entegre devrelerin üretimi gerçekleştirilecek. (Anadolu Ajansı)

CLEBI…Nötr… Şirket, Hindistan'ın Yeni Delhi şehrinde bulunan ve %74 oranında iştiraki olan bağlı ortaklığı Celebi Ground Handling Delhi Private Limited'in sermayesinde %26'lık payı bulunan Salwan Leasing and Finance Pvt.Ltd.'dan bu paylarının %25,9'luk kısmının 134,4 milyon Hint Rupisi (yaklaşık 2,05 milyon USD) bedelle devir alınmasına ilişkin hisse devir sözleşmesinin, 21 Mart 2017 tarihinde imzalandığını açıkladı.

BIST 30 Kontratı

Nisan vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,7 düşüşle 110,550 seviyesinden tamamladı.
Nisan vadeli kontratın, güne global negatif risk iştahı eşliğinde düşüşle başlaması ve 109,0-110,5 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, dolar cinsi tutulan zorunlu karşılıklara, rezerv opsiyonlarına ve serbest hesaplara uyguladığı gecelik faiz oranını %0,75'ten %1'e yükselttiğini açıkladı. Haber sonrası hafif gevşeyen ABD Doları, Dolar Endeksi’nin 99,70 seviyesine kadar geri çekilmesiyle birlikte TL karşısında kayıplarını artırsa da gün sonuna doğru görülen tepki alımlarının etkisiyle Türk Lirası günü dolar karşısında %0,48 değer kaybı ile 3,6287 seviyesinden tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın fiyatları, FED’e ilişkin beklentilerin sona ermesi ile birlikte global olarak değer kaybeden ABD Doları’ndan pozitif etkilenmekte. Bununla birlikte, ayrıca, hisse senetlerindeki küresel satış dalgası ile altın fiyatları günü, %0,86 yükselişle 1244 US$/ons seviyesinden tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne yükseliş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

EUR/USD paritesi, Fransa’da Euro Bölgesi karşıtı Le Pen’in taban kaybettiği ve seçimlerin bağımsız adayı Macron’un öne geçtiği haberleri ile güne güçlü başlarken, Dolar Endeksi’nin de 99,70 seviyelerine kadar geri çekilmesiyle kazançlarını genişletti ve günü dolar karşısında %0,67 artışla 1,0808 seviyesinden tamamladı.

EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)