E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda temkinli olma zamanı---

Piyasalarda temkinli olma zamanı

Piyasalarda temkinli olma zamanı
30 Eylül 2016 - 08:42 borsagundem.com

A1 Capital, veri akışının yoğunluğu, siyasi açıklamalar ve pozitif fiyatlanabilecek haber akışının olmamasının gün içerisinde satış baskısını devam ettirebileceğini belirtti

Dün, kapanışını %0,77'lik bir düşüşle 77.077 puan seviyesinden gerçekleştiren BİST100 Endeksinde ilk seans satıcılı, ikinci seansta ise hafif alıcılı bir görünüm hâkimdi. Endeksteki bu düşüşte yoğun yurt dışı veri akışı ve yurt içinde pozitif fiyatlanamayan gelişmeler etkisini gösterdi.

Özellikle OHAL için 3 aylık sürenin yeterli olmayabileceğine yönelik açıklamalar, Dolarda yukarı, Borsada aşağı yönlü hareketlenmeleri beraberinde getiren önemli unsurlardan biri oldu.
Bununla birlikte Moody's'in olumsuz Türkiye değerlendirmesinin ardından, kafalarda diğer Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının da buna benzer olumsuz görüş bildirebilme ihtimalleri, iç piyasada tedirginliği devam ettirmekte.

Bu yönde özellikle tedirginliği artıran ve pozitif fiyatlanamayan OHAL süresinin uzatılacağına dair haber akışı; sabah saatlerinde 3'lü seviyelerde seyreden Dolar/TL'nin aşağı yönlü hareketlenmelerini engelleyen başlıca unsur olmakta. Öte yandan ABD tarafında açıklanan veri akışının ve Doların diğer para birimlerine karşı değer kazanımının da Dolar/TL hareketlerinde etkisi bulunmakta.

Bugüne baktığımızda ise Ekonomik veri akışının oldukça yoğun olduğunu görmekteyiz.
Bu veri akışında günün ilk yarısında Türkiye Ticaret Açığı ve İngiltere Büyüme, günün ikinci yarısında ise ABD Kişisel Gelir ve Kişisel Gider verileri, günün öne çıkanlarını oluşturmakta (Özellikle dün beklentilerin üzerinde %1,4olarak gerçekleşen ABD Datası sonrasında önemli olacaktır).
TL'nin hafta başından itibaren Dolar karşısında değer kaybının sürdürülmesi, OHAL için 12 ayın yetmeyebileceği açıklamaları, Moody's'in olumsuz Türkiye Değerlendirmesi gibi gelişmeler, bu hafta Borsa İstanbul'da satışları tetikleyen ana konu başlıklarını oluşturdu.

Bugün ise gerek yurt dışı ekonomik veri akışının yoğunluğu, gerekse iç gündemde yapılabilecek siyasi açıklamaların meydana getirebileceği hareketlilik ve pozitif fiyatlanabilecek haber akışının olmaması; gün içerisinde yer yer satış baskısını devam ettirebilecek unsurlar.

Dolayısıyla aceleci karar vermeyip temkinli adımlarla ilerlemekte fayda olduğunu ve Kârın Cebe Yakıştığı düşüncemizi bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyoruz.

Rehberlerimiz; Dolar/TL, 10 Yıllık Tahvil Faizlerimiz, Dolar Endeksi, Altın ve Petrol Olacaktır.

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Dolar 3 TL seviyesinde

 

Küresel piyasalarda "Deutsche Bank" tedirginliği sürüyor

 

Alternatif piyasalarda son gelişmeler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)