E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda PPK ve Fitch beklentisi---

Piyasalarda PPK ve Fitch beklentisi

Piyasalarda PPK ve Fitch beklentisi
23 Ocak 2017 - 09:31 borsagundem.com

Bu haftada piyasalar salı günü yapılacak olan PPK toplantısına ve cuma günü Fitch'in yapacağı Türkiye değerlendirmesine odaklanacak

'Trump' Ola, Hayrola...
 
Geçtiğimiz haftayı Avrupa Merkez Bankası toplantısı ve ABD Başkanı Trump'ın konuşmalarına odaklanmıştık. Perşembe günü gerçekleşen AMB toplantısından sürpriz bir karar çıkmadı ve faizler ile varlık alım programına dokunulmadı.
 
Cuma günü resmen ABD Başkanı olan Donald Trump ise, konuşmasını yurtiçi piyasalar kapalıyken gerçekleştirdi. Konuşmadan öne çıkan başlıklar;
 
o ABD sanayisini zora sokacak şekilde uluslararası ticarete yönelindiğini ve geri dönülemez bir eşiğe doğru gidildiği,
o Yatırımcıların ABD'den uzaklaştığını ve ABD vatandaşlarının işsiz kaldığı,
o İnsanları işsizlik maaşından çıkarıp işlere yerleştireceği,
o ABD tarafından yapılacak işlerde önceliğin ABD'lilere verileceği ve ülkeler arası dostlukları kurarken ABD'nin kendi öncelikleri doğrultusunda hareket edecekleri,
o Radikal İslamı yeryüzünden silecekleri,
o ABD ulusunun hizmetine yeni köprüler, havaalanları ve yollar sunacakları oldu.
 
Bununla beraber, Obamacare adını taşıyan sağlık reformunu yürürlükten kaldırmak için tüm federasyonlara yetki verdi ve ilk ADB- Meksika- Kanada görüşmesinde NAFTA olarak bilinen Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı gündeme getireceğini belirtti.
 
Geçtiğimiz hafta sonunda anayasa görüşmeleri ikinci turu tamamlandı ve referandum sürecine girildi. 18 maddeyi tekrar oylayan meclis tüm maddeleri tekrar kabul etti ve iki haftalık tatile girdi.
 
Resmi gazetede 4 adet yeni Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Bankacılık Kanununun 143 maddesinde 1. fıkranın sonuna gelmek üzere; "Sermayesinin yarıdan fazlası doğrudan veya dolaylı olarak kamuya ait olan veya kamu tarafından kontrol edilen bankaların alacaklarının varlık yönetim şirketlerine satışında uygulanacak usul ve esasları belirlemeye Kurul yetkilidir." ifadesi eklendi.
 
Bu haftada ise piyasalar 24 Ocak salı günü yapılacak olan TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına ve 27 Ocak cuma günü Fitch'in yapacağı Türkiye değerlendirmesinde olacak.
 
Yurtiçi piyasalar geçtiğimiz hafta da haftalık repo ihalesi açmayan ve bankaları geç likidite penceresine yönlendiren Merkez'in kararına odaklanmış durumda.
 
Günün veri ajandasına baktığımızda ise; saat 10.00'da yurtiçinde Ocak ayı tüketici güveni verisi takip edilecekken, yurt dışında 14.30'da AMB Başkanı Draghi'nin konuşması takibimizde olacaktır.
 
Güne dolar endeksine 100,370, dolar/TL'de 3,7575, ham petrolde 53 dolar ve altında 1215 dolar/ons seviyelerinden başlıyoruz.

 A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)