E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa bugün bu gelişmelere odaklandı---

Piyasa bugün bu gelişmelere odaklandı

Piyasa bugün bu gelişmelere odaklandı
26 Mayıs 2016 - 08:44 borsagundem.com

Işık FX'in ,borsa,altın,döviz,petrol yorumları

Yeni hükümet, TCMB faiz oranı kararı derken, yurt içinde son derece hareketli üç günü geride bıraktık. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun istifası ile başlayan süreçte, hem kur kanadında hem de endekste değer kayıplarına şahit olmuştuk. Yeni genel başkan için parti içi yoklamalarda bulunan iktidar partisi Binali Yıldırım'ı tek aday gösterdi ve genel kongre sonrası Binali Yıldırım 65. hükümetin Başbakanı oldu. Bundan sonra gözler yeni kabineye çevrilmişti. Piyasaların güvendiği isimlerin kabine dışı kalacağı söylentileri arasında yeni hükümet açıklandı ve TL tarafında kara bulutlar dağıldı. Aynı gün TCMB'nin Mayıs ayı faiz oranı kararı takibimizdeydi. Artan politik riskler karşısında temkinli davranacağı ve faiz indirimlerini Fed toplantısı sonrasına erteleyeceği beklentisi yersiz çıktı ve TCMB'den üst bantta 50 baz puanlık 'cesur' bir indirim geldi. Şimdi yurt içi gündemde Başkanlık referandumu ve erken seçim var. Ekonomimizdeki dış kırılganlığın yüksek olduğu ve Fed'in gelen verilere bağlı olarak faiz artırım sürecine devam edebileceği bir süreçte Türk varlıklarının yaşanacak siyasi gelişmelere ne tepki vereceğini hep birlikte takip edeceğiz.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 26.05.2016

23 Haziran'daki AB referandumunun yoğun olarak tartışıldığı İngiltere tarafında bugün, 1. çeyrek büyüme rakamlarını takip edeceğiz. Piyasa beklentileri İngiltere ekonomisinin 1. çeyrekte yüzde 2.1 büyümesi yönünde. ABD tarafında ise çekirdek dayanıklı mal siparişleri, işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve askıdaki konut satışları gün içerisinde piyasayı hareketlendirecek önemli gelişmelerden olacak.
EURUSD
Geride kalan günde Philedelphia Fed Başkanı Harker'in açıklamaları piyasaların gündemindeydi. Çin ekonomisinin ABD ekonomisi için risk oluşturmadığını ifade eden Harker yurtiçi şartların Fed poltikalarını yönlendirmeye devam ettiğini belirtti. Dolar endeksindeki toparlanmanın hız kestiği bir günü geride bıraktık. Paritede 1.1140 desteğini zorlayan satış baskısı kuvvetli desteği kıracak ivmeyi yakalayamadı. Yeni günde de saatıcılı seyrin devam etmesi gözleri 1.1120 ve 1.1100 aralığına getirecektir. Hareketlilik açısından son derece önemli olan bu aralığın tek seferde geçilmesi hayli zor gözüküyor. Paritedeki yönün tekrardan yukarıya dönmesi içinse 1.1150 seviyesinin üzerinde kalıcı olmamız gerekiyor. Eğer bu gelişme sağlanırsa yükselişin ilk hedefi 1.1200 olacaktır. Haftanın kalanını ise 1.11 - 1.12 bandında hafif bir satıcılı seyir ile geçirmemiz şaşırtıcı olmayacaktır.

Günün önemli şirket haberleri - 26.05.2016

USDTRY
Parite yaşanan sert düşüş sonrası geride kalan güne alıcılı bir başlangıç yaptık. Öğleden sonra Türkiye tarafından açıklanan kapasite kullanım oranının bir önceki aya göre artış göstererek yüzde 75,7 olması, Türk Lirası tarafının tekrar güçlenmesini sağlayarak paritenin yönünü aşağı çevirmesine neden oldu. ABD tarafında ise Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi(PMI) verisinin öncü göstergesi 53,1 olan beklentilerin altında kalarak 51,2 açıklanması Türk Lirasındaki yükselişin sürmesine destek oldu. Bugün için baktığımızda ABD tarafındda oldukça yoğun bir veri akışı olduğunu görüyoruz. İlk olarak çekirdek dayanıklı mal siparişlerinin açıklanmasıyla başlayacak veri akışını işsizlik haklarından yararlanma başvuruları ve askıdaki konut satışları verisi takip edecek. Özellikle veri saatlerinde paritede hareketlilik oldukça artabilir. Öğle saatlerinde konuşacak FOMC Üyesi Bullard'ın konuşması takip etmemiz gereken bir diğer önemli gelişme olarak öne çıkıyor. Veri akışına bağlı olarak paritede satış baskısının devamı halinde 2,9300 desteğine geri çekilme görebiliriz, bu önemli seviyenin kırılması halinde 2,9120'ye kadar hareket devam edebilir. Toparlanmalarda ise 2,9500 ve 2,9690 dirençleri takip edilmeli.
ALTIN
Altında satış baskısı güçlü şekilde devam ediyor. Değerli metal üst üste altıncı gününü değer kaybıyla kapattı. Devam eden satış baskısıyla altın fiyatları yedi haftanın en düşük seviyesine geriledi. Geçtiğimiz hafta açıklanan FED tutanaklarıyla, ABD tarafında faiz artırım ihtimalinin yükselmesi değerli metal üzeriindeki satış baskısının artmasını neden olmuştu. Gün içerisinde ABD'den gelecek veriler altın fiyatları üzerindeki hareketliliğin artmasına neden olabilir. Değerli metaldeki satış baskısının devam etmesi halinde 1217 desteği oldukça önemli olacak bu seviyenin geçilmesiyle birlikte 1208 dolar seviyelerine kadar devam ettiğini görebiliriz. Olası toparlanmalarda ise ilk direncimiz 1232 seviyesinde, 1232'nin üzerinde kalıcılık sağlanırsa 1237 seviyesi hedeflenebilir. Gümüş fiyatlarında ise bugün tepki alımlarının geldiğini gördük toparlanmanın devamı halinde 16,60 direnci aşılırsa 17,10 seviyesine yükseliş görebiliriz. Satış baskısının hacmini artırması durumunda 16,00 ve 15,70 destekleri öne çıkıyor.

Küresel piyasalar 'petrol' ile yükseldi

GBPUSD
Geride kalan günde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Brexit ihtimallerine dair yaptığı açıklamalar önemliydi. S&P, İngiltere'nin birlikten çıkması durumunda İngiliz sterlinini uluslarası rezerv para birimi olma özelliğinin riskle girebileceği uyarısında bulundu. Açıklammalada ayrıca Brexit ile birlikte ülkenin "AAA" olan kredi notu üzerinde baskı oluşabileceği belirtiliyor. Gün içerisinde İngiltere'den gelecek olan büyüme rakamları yön açısından önemli olacaktır. ABD cephesinden açıklanacak olan dayanklı mal siparişleri ise hareketliliği artırabilecek diğer veriler arasında yer alıyor. Teknik olarak düşüş trendinin üzerinde fiyatlanan paritede 1.4700 seviyesinin üzerinde kalınması yükselişi destekleyecektir. Hareketin devamında ise 1.4810 seviyesi hayli büyük önem taşıyor. Geri çekilmelerde ise düşüş 1.4600 desteğinin altında 1.4550 seviyesinden destek bulabiir.
BRENT PETROL
Petrol fiyatlarının piyasadaki yön arayışı devam ediyor. Küresel çaptaki üretim kesintileri ile 50 dolar sınırına dayanan varil fiyatında, ABD tarafından gelen stok verileri hareketliliği artırmaya devam ediyor. Piyasaların takip ettiği önemli gelişme ise 2 Haziran'daki OPEC toplantısı. Doha'daki toplantının aksine bu toplantıdan üretim politikasına dair ortak bir karar çıkma bekllentisi bulunmuyor. Rusya, Katar, İran ve Suudi Arabistan Petrol Bakanlarının daha önce yaptığı açıklamalar bu beklentiyi destekliyor. Toplantıda takip edeceğimiz gelişme ise İran ve Körfez ülkeleri arasında süren siyasi anlaşmazlıkların ne boyutta olduğu ve birliğin birlik olarak hareket etmesine sorun teşkil edip etmeyeceği olacak. Teknik olarak bakıldığında ise brent petrol 50,15 direncinin altında fiyatlanıyor. Gün içerisinde bu seviyenin aşılması ile 50.50 ve 50.90 seviyeleri gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise 49.00 ve 48.60 destek olarak takip edilebilir.

 Işık FX Araştırma Departmanı
 Işık Menkul Değerler A.Ş.

Dolar 2.93 seviyesinde

 

Borsa'da yatay açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)