E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Jackson Hole tedirginliği var---

Piyasalarda Jackson Hole tedirginliği var

Piyasalarda Jackson Hole tedirginliği var
22 Ağustos 2017 - 09:04 borsagundem.com

Merkez bankası başkanlarının katılacağı Jackson Hole toplantısından çıkacak sonuç piyasaları etkileyecek

Asya borsaları Wall Street'deki ılımlı kazanımlardan destek bularak yükselirken, yüksek maden fiyatları bazı bölgesel piyasaları destekledi. Bu arada yatırımcılar Fed'in Perşembe ve Cuma günü Jackson Hole'de düzenleyeceği yıllık sempozyum öncesinde temkinli duruşu koruyorlar. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.7 yükseldi. Çinko Ekim 2007'den bu yana dün en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün gerilerken bakır dün gördüğü Kasım 2014'ten bu yana en yüksek seviyesine çekildi. Nikel hafif yükseldi. Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2, lokomotif hisseler CSI300 endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Güney Kore hisseleri Kore yarımadasındaki gerilim konusunda hala tam olarak k giderilemeyen endişelere rağmen yüzde 0.4 yükseldi. Güney Kore kuvvetleri dün ABD ile bilgisayar simulasyonlu askeri tatbikat düzenlemeye başladı. Pyongyang bunu nükleer savaşa giden "pervasız" bir adım olarak nitelendirdi. Japonya'nın Nikkei endeksi kayıplarını telafi ederek yüzde 0.1 yükselirken, Avustralya borsaları yüzde 0.3 yükseldi. Dow Jones borsası endüstri endeksi ve S&P 500 endeksi ılımlı kazanımlar kaydederken Nasdaq Bileşik  hafif geriledi. Doların başlıca altı temel para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks  yüzde 0.1 artışla 93.169'a yükseldi. Dolar yen karşısında geçen hafta 108.60 ile dört ayın dip seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.3 artışla 109.26'yı gördü. Euro yüzde 0.1 düşüşle 1.1808 dolara indi. Dolar, Fed'in daha sıkı para politikası benimseyeceği beklentilerini azaltan düşük ABD enflasyonundan dolayı satış baskısıyla karşılaştı. Washington'daki siyasi karışıklıklar da yatırımcıların Trump yönetiminin ekonomi politikası gündemini yürütemeyeceği endişeleriyle doları baskı altında bıraktı.

DÖVİZ

Dolar temel para birimleri karşısında yatay seyrederken işlemciler para politikası görünümüne dair ipuçları için Fed'in Perşembe ve Cuma günü Jackson Hole'da düzenleyeceği yıllık sempozyuma odaklandılar. Dolar endeksi yüzde 0.1 artışla 93.169'da bulunuyor. Dikkatler Fed'in Jackson Hole'da düzenleyeceği yıllık sempozyumunda Fed Başkanı Janet Yellen'in konuşmasına çevrildi. Eğer Yellen'in konuşması Fed'in faizleri Aralık'ta yükselteceğine dair beklentileri artırırsa, bu yatırımcıların doların değerini düşürme iddialarını azaltmalarına ve doların bir miktar destek bulmasını sağlayabilir. Dolar son günlerde yatırımcıların Trump yönetiminin ekonomi politikası gündemini yürütemeyeceği endişelerinden darbe aldı. Düşük ABD enflasyonundan dolayı Fed'in bu yıl tekrar faizleri artırabileceği kuşkuları da doları baskı altında bıraktı.

PETROL

Petrol fiyatları özellikle Amerika'da arzın aşamalı olarak sıkılaştığı göstergelerinden destek bularak yükseldi. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.3 artışla varil başına 51.83 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol fiyatı yüzde 0.3 artışla varil başına 47.53 dolarda bulunuyor. Forex.com piyasa analistin Fawad Razaqzada, "ABD ham petrol stokları son haftalara düşüş kaydediyor. Eğer petrol stoklarındaki düşüş eğilimi devam ederse, OPEC ve Rusya'nın devam eden arz kısıntıları göz önüne alındığında, petrol fiyatlarında yükseliş beklenebilir" dedi.

ALTIN

Altın fiyatları dolardaki artışın baskısıyla gerilerken, yatırımcılar Kore yarımadasındaki gerilime odaklandılar ve Fed'in Perşembe ve Cuma günü Jackson Hole'da düzenleyeceği yıllık sempozyum öncesi temkinli olmaya devam ettiler. Spot altının ons fiyatı dün yüzde 0.5 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.2 düşüşle 1,288.40 dolara geriledi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,294.20 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)