E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda hızlı ve sert hareketler---

Piyasalarda hızlı ve sert hareketler

Piyasalarda hızlı ve sert hareketler
20 Ekim 2014 - 09:08 borsagundem.com

Geçen hafta görülen yüksek volatilite nedeniyle hızlı ve sert hareketleri yeniden görebilme ihtimali güncelliğini koruyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası bülteni:
   
"Geride bıraktığımız haftanın son işlem gününde, küresel piyasalarda St.Louis FED Başkanı Bullard’ın açıklamalarıyla küresel risk iştahında toparlanma sayesinde, hafif alıcılı başlayan Ekim vadeli endeks30 kontratta 93,120 – 91,400 bandında bir hareket sonrası kapanış 92,650 puan seviyesinden gerçekleşti.   

Açık pozisyon sayısında ise gerilemenin 2.gününde de devam ettiğini söyleyebiliriz. Açık pozisyon sayısı 4,516 adetlik bir geri çekilme ile 234,135 seviyesine gelmiş durumda.
   
Haftaya iyimser bir hava ile başlıyoruz. ECB Üyesi Coeure tarafından varlık alımlarının önümüzdeki günlerde başlayacağı yönünde açıklamalarla Avrupa borsaları Cuma gününü sert alıcılı tamamlarken haftasonu da Çin’in bankalara 30 milyar dolar üzerinde bir likidite sağlayacağı açıklamaları küresel piyasaların yeni haftaya alıcılı bir seyirle ve toparlanmaya devam eden bir risk iştahı ile başladığını görüyoruz.
   
Yine de geçen hafta görülen yüksek volatilite nedeniyle hızlı ve sert hareketleri yeniden görebilme ihtimalinin güncel olduğunu düşünüyoruz. Bugün ise veri akışı tarafında görece sakin bir gündem var. 2,25 altında DolarTL, ECB ve Çin’den gelen haberler ise iyimserlik yarattığından Ekim vadeli kontratta yeni haftaya alıcılı bir açılış yapılmasını beklemekteyiz.   

91,500 üzeri kapanışları önemsediğimizi geçen haftaki bültenlerimizde belirtmiştik. Geçen hafta 91,500 üzerinde tutunma çabasının hızlanması ve Cuma günü gördüğümüz kapanış teknik görünümü destekliyor. Ancak yine de 92,400-92,500 bandının aşılmasında geçen hafta zorluk yaşandığını da unutmamak gerek. Bu seviyelerin destek yapılmasına imkan verecek hareketler endeksin kısa vadeli bir yükselen kanal oluşumunu destekleyebilir. Bu durumda da 94,000/94,400 ve 95,000 seviyeleri ilk direnç seviyeleri olarak karşımıza çıkabilir.
   
Geri çekilmelerde ise 91,500’ün destek olarak çalışıp çalışmayacağı çok önemli. Bu seviyenin destek yapılması halinde güçlü duruş korunacaktır. 91,500 altında ise 90,500 ve 90,000 desteklerini tutmaya devam ediyoruz. ''

TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)