E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda hangi gelişmeler etkili olacak---

Piyasalarda hangi gelişmeler etkili olacak

Piyasalarda hangi gelişmeler etkili olacak
27 Ekim 2016 - 08:36 borsagundem.com

A1 Capital; ABD verileri, Deutshce Bank bilançosu ve yurtiçinde TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın konuşmasının en önemli gündem maddesi olacağını belirttti

Gözler Enflasyon Raporu ve M. Çetinkaya’nın Açıklamalarında…
Veri açısından sakin geçen haftanın bugünkü işlem gününde BIST100, geçtiğimiz gün yatay seyretti ve alımla başlasa da daha sonrasında satış trendiyle %0,05 düşüşle 79.397 seviyesinden kapattı.
Yurtiçindeki en önemli gelişmelere baktığımızda, Ekonomi bakanı Nihat Zeybekçi’nin yaptığı TCMB’nin faiz indirimlerinin bitmediği ve devam edeceği açıklamasıyla beraber Başbakan Yardımcısı Numan
Kurtulmuş’un “en iyi faiz sıfır faizdir” söylemi öne çıktı.

Öte yandan Obama dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı ve DAEŞ ile mücadele ve Irak’taki operasyonlar hakkında bir buçuk saate yakın görüşme gerçekleştirdi.

Bu açıklamalarla Merkez Bankası’nın ileride olacak toplantılarından yurtiçi ve yurtdışı gelişmelere bağlı olarak faiz indirimi gelebileceği beklentileri güçlendi.Yurtdışında ise ABD’de açıklanan petrol stokları verisi izlendi. Beklenti 1.699 milyon varil artış iken 0.533 milyon varil azalış gösteren petrol stokları, petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeleri de beraberinde getirdi. Ancak Rusya’nın, OPEC’in belirleyeceği arz sınırına dair açıklamaları açıklamaları ve Irak’taki sıcak çatışmalar nedeniyle ham petrol hala 50 doların altında işlem görüyor.

Bir diğer önemli ABD verisi, Eylül ayı yeni konut satışları verisiydi. Eylül ayında yeni konut satışları %3,1 artışla 593 bin olarak açıklandı. Bu veri, işgücü piyasasının Fed’in istediği tam istihdam seviyesine doğru gidildiğini ve ücret artışlarını işaret ettiğinden piyasalar tarafından olumlu algılandı.

Fed’in Aralık ayında faiz artırımına gideceği beklentileri güç kazanırken, Phidelphia Fed Başkanı Harker faizlerin uzun süre düşük seviyede kalmasının riskleri olduğunu ve ekonomik duruma göre faiz artırılabileceğini açıklaması bu beklentileri güçlendirdi.(Harker’ın oy hakkı bulunmuyor)

Bugüne baktığımızda ise yurtiçinde 3. enflasyon raporu ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya’nın konuşması en önemli gündem maddesi olurken, ABD’de Eylül ayı çekirdek dayanıklı mal sipariş verisi
(Beklenti: %0,2 artış) ve işsizlik haklarından yararlanma başvuruları verisi (Beklenti: 255 bin) açıklanacak.

Bu verilere ek olarak Avrupa cephesinde Brexit sürecine sancılı bir şekilde devam eden İngiltere’den büyüme verisi ve başta Deutshce Bank bilançosu olmak üzere gelecek bilançolar yakın takibimizde
olacaktır.

Güne Dolarda 3.0896, dolar endeksinde 98.694, ham petrolde 49.32 dolar, altında 1267 dolar/ons ve gram altında 125.9TL ile başlıyoruz. Doların sakin seyretmesi durumunda, BIST100 için 79.000, 78.700 ve 78.300 seviyeleri desteklerimiz olmaya devam edecektir, yukarı yönlü hareketlenmelerde ise yine 80.000 hedefini görebiliriz.

Yurtdışı piyasalara baktığımızda, Asya piyasalarının Kasım başındaki Fed toplantısına odaklandığı ve farklı olasılıkları fiyatlamaya çalıştığını görmekteyiz. Bu durumda, bilanço döneminde olan Borsa İstanbul’da gelen ve gelecek olan şirket bilançolarına bağlı seyri görecek olsak da, günün en önemli gelişmesi TCMB Başkanı M. Çetinkaya’nın açıklamaları olacaktır. 

A1 Capital

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 27.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KILIÇ27 Ekim 2016 09:07

    FAİZ İNSİN EMLAK SEKTÖRÜ CANLANSIN ZİHNİYETİ ÜLKEYİ NEREYE GÖTÜRECEK BAKALIM EV FİYATLARINDA HER GÜN ARTIŞ VAR.