E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda gergin bekleyiş---

Piyasalarda gergin bekleyiş

Piyasalarda gergin bekleyiş
12 Ağustos 2018 - 16:19 borsagundem.com

Hürriyet'ten Zeynel Balcı, ABD yaptırımları ve Trump'ın cuma günkü açıklamasının ardından piyasalardaki türbülansı ve TL'deki düşüşü analiz etti. İşte Balcı'nın o haberi:

Türkiye’de piyasalarda geçen hafta türbülans yaşandı. Kurların yükselmesinde birçok ekonomik gerekçe neden olarak gösterilebilir. Ancak TL’de son günlerdeki değer kaybında Türkiye-ABD ilişkilerindeki gerginlik ve ABD yaptırımlarının önemli etkisi var. Bu hafta ise cuma günü kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin açıklayacağı Türkiye’nin kredi notu değerlendirmeleri yakından izlenecek.

Piyasalar oldukça dalgalı ve gergin günlerden geçiyor. Bir türbülans yaşanırken yön konusunda döviz kurları izleniyor. Döviz kurları bir nevi barometre işlevi görüyor. Borsada ise dolar bazında ucuzlamanın dışında gelen bilançolara bağlı olarak tepki yükselişi görülmüştü. Ancak döviz kurlarındaki agresif yükselişe direnemedi. Piyasa faiz oranlarında ise yükseliş eğilimi devam etmekle birlikte merkez bankası ile piyasa faizi oranları arasındaki makas gittikçe açılıyor. Hangisi diğerine yaklaşacak bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tam12 Ağustos 2018 22:13

    bu kadar ne ki başka bır olay vardıt devlet gıdene dolarını verdı oda gıttı Belki 10 tane fırma ve holdıng vardır bunlarda cok buyukse bu oldu bız dokar yukseldı olarak gorduk TURKIYE rahatladı rahat uyuyabılırız artık

  • Bika13 Ağustos 2018 03:39

    Su uyur para uyumaz.

  • Oflu12 Ağustos 2018 20:43

    Kim döviz alıyo acıklansın

  • dd12 Ağustos 2018 22:50

    DÖVİZ BÜROLARI DERHÂL KAPATILMALI. DÖVİZ ALIM SATIM LARI. BANKALARDAN YAPILMALI. KARA PARAMI AKLANIYOR SIKI TAKİP EDİLMELİ. 6.500 DEN DOLARI KİM ALIYOR?. BU FİATTAN DOLAR ALMAK İÇİN TL Yİ NERDEN BULUYOR?. TL Yİ ULAŞMAK BU KADAR KOLAY OLMAMALI. DÜŞMANI KURŞUN VERMEK GİBİ BİR ŞEY.

  • Ali Arslan12 Ağustos 2018 20:14

    Bu işten kasasında rezervi olan merkez bankası karlı çıkar devalüasyon da devlet zenginleşir halk fakirleşir gizli servet vergisidir devalüasyon..Bundan sonra iki üç aya ekonomimiz düzelir devlette bunu keyfinden yapmaz mecburiyet doğmuştur ..

  • n. çelik12 Ağustos 2018 23:43

    merkez bankası bu işten kazançlı çıkmaz

  • KILIÇ12 Ağustos 2018 19:33

    TEK YETKİLİ MERKEZ BANKASI DEYİP DOLAR ALIM SATIMI PİYASADAN ÇIKMALI EGERKİ BİR HALK ZARAR GÖRÜYORSA HALKINA KARŞI KORUMA ÖNLEMİ VE DETBİRLER GECİKMEKSİZİN UYGULANMALI DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKSE ABD HAYDUTLUGUNA DUR DENMELİ AL DOLARINI BAŞINA ÇAL DENMELİ DOLARI SİLAH OLARAK ABD EŞKİYALIGINA DUR DENMELİ.BU HAYTDUTA HADDİ BİLDİRİLMELİ.

  • IHLAS.GRUBU.MAGDURLARI12 Ağustos 2018 18:49

    Acilen tum yandas patronlarin ozellikle yurt disina kaciranlarin dovizlerine devlet el koymali

  • bir yorum12 Ağustos 2018 18:33

    Kardeşim zaten faiz artırılması için dolar operasyonu yapıyorlar.Dolar baskısını yapıp faizi arttırttıracaklar sonra da Türkiye tıpış tıpış imf ile anlaşma masasına oturacak.Adamların yapmak istediği bu.

  • Günaydın canım 12 Ağustos 2018 18:31

    Tek silah faiz ama korkak mb başkanı bağımsızya sıkıyorsa faizi arttırsın

  • REİS12 Ağustos 2018 18:18

    dısaırdan gelen para olduğu gibi betona yatırıldı. denetimsiz bir bütçe iktiidar milli serveti sosyal yardımlar vasıtası ile seçim kazanmaya harcadı son kaçınılmaz bu net belli..

  • Günaydın hayırlı 12 Ağustos 2018 17:54

    Hala Trabzon da faizi arttırmam dio Tayyip ekonomi batacak yarın sonra sen sağ biz salim

  • Bika12 Ağustos 2018 16:52

    5 yıllık CDS'de Arjantin'i geçmek aynı zamanda enflasyonda da geçmek olur.