E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda Fed tedirginliği var---

Piyasalarda Fed tedirginliği var

Piyasalarda Fed tedirginliği var
19 Eylül 2017 - 09:00 borsagundem.com

Fed'in faiz kararı öncesinde piyasalarda temkinli hava hakim

Asya borsaları Wall Street'teki rekor seviyelerin desteğine rağmen, işlemcilerin ABD para politikasına ilişkin ipuçları için Fed toplantısına odaklanmasıyla oluşan belirsizlik nedeniyle bir miktar geriledi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi dalgalı seyir izledikten sonra yüzde 0.1 geriledi. Wall Street'de dün Dow Jones endeksi ard arda beş seanstır rekor seviyelerde kapanırken, yüksek ABD hazine tahvil getirilerinin bankacılık hisselerini yukarı çekmesiyle S&P 500 endeksi de ard arda ikinci gün rekor seviyeden kapandı. Günün ilerleyen saatlerinde başlayacak ve iki gün sürecek toplantıda Fed'in para politikasını normalleştirmeye yönelik bir adım atması ve 4.2 trilyon dolarlık Hazine tahvili ve ipoteğe dayalı menkul kıymetler portföyünü daraltmaya başlama planlarını açıklaması bekleniyor. Fed'in faiz oranlarını sabit tutması bekenirken; yatırımcılar, para politikasının bu yılın kalanında ve gelecek yıl daha fazla sıkılaştırılma hızına ilişkin ipuçları arıyorlar. Japonya'nın Nikkei endeksi Tokyo piyasalarının dünkü tatilin ardından yeniden açılmasıyla ilk işlemlerde yüzde 1.5 yükselerek küresel hisse senetlerindeki kazanımları yakaladı ve düşük seyir izleyen yene tepki verdi.

DÖVİZ

Dolar, yen karşısında sekiz haftanın zirvesinde yatay seyrederken, yatırımcılar ABD para politikasının sıkılaştırılma hızı ve zamanına ilişkin ipuçları için Fed'in açıklamalarına odaklandılar. Dolar yen karşısında dün 111.665 ile 27 Temmuz'dan bu yana en yüksek seviyeye ulaştıktan sonra bugün hafif değişimle 111.52'de bulunuyor. Dolar, ABD tahvil faiz oranlarındaki son dönemdeki artıştan destek bulurken, ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri dün yüzde 2.237 ile bir ayın zirvesine ulaştı. ABD tahvil getirileri, yatırımcıların ABD Kuzey Kore gerilimine ilişkin endişelerden kaynaklı olarak riskten kaçınmasıyla 8 Eylül'de gördüğü 10 ayın dip seviyesinden 22 baz puan yükseldi. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri bugün 1 baz puan düşüşle 2.218'e geriledi. İngiltere Merkez Bankası'nın yatırımcıları şaşırtan geçen haftaki olası faiz artışı açıklamasının ardından, yatırımcılar Fed'den iki gün sürecek toplantı sonrasında daha sert tutuma hazırlanıyorlar.

PETROL

Petrol piyasası Suudi Arabistan ham petrol ihracatındaki düşüşten destek buldu, ancak ABD kaya petrolünde beklenen beklenen yükselişin bu desteği sınırlandırmasıyla yatay seyretti. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.2 artışla varil başına 50 dolarda bulunuyor. ABD hükümeti ABD kaya petrol üretiminin Ekim'de ard arda 10 ayda da artmasının beklendiğini belirtti. Brent ham petrol vadeli fiyatı varil başına 4 cent yükselişle 55.52 dolarda bulunuyor. İşlemciler, Suudi Arabistan ham petrol ihracatının Haziran'daki 6.889 milyon varil seviyesinden Temmuz'da 6.693 milyon varile gerilediğini gösteren verinin, fiyatları desteklediğini belirtti.

ALTIN

Altın, doların kazanımlarını bir miktar azaltmasıyla iki haftadan uzun sürenin dip seviyesinden yükselirken, piyasaların dikkati günün ilerleyen saatlerinde başlayacak ve iki gün sürecek Fed toplantısına çevrildi. Spot altının ons fiyatı dün 31 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyeye geriledikten sonra bugün yüzde 0.2 artışla 1,308.80 dolara yükseldi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.1 artışla 1,312.20 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)