E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda dalgalanma artacak---

Piyasalarda dalgalanma artacak

Piyasalarda dalgalanma artacak
07 Mayıs 2014 - 07:44 borsagundem.com

Fed yöneticisi Stein, piyasalarda sarsıntı, iniş-çıkışın artmasını bekliyor

FED Yönetim Kurulu üyesi Jeremy Stein, finansal piyasalar Fed'den gelen mesajlara giderek daha az hassasiyet göstermeye başladıkça piyasalarda sarsıntının, iniş-çıkıyın artmasını beklediğini bildirdi. 
Stein yaptığı açıklamada, "Politika er ya da geç normalleşecek ve Fed yönlendirmesi farklı bir form alacak. Yönlendirme daha az belirleyici ve daha çok niteliksel hale gelecek. Büyük yatırımcıların kaldıraçları azaltmalarına bağlı olarak piyasalarda daha fazla tümsek, sarsıntı görebiliriz" diye konuştu. 

"Fed faizleri orta vadede düşük kalacak"

Fed Yönetim Kurulu üyesi Jeremy Stein, ABD'deki zayıf verimlilik ve potansiyel büyümenin ortalama federal fon faizinin orta vadede düşük kalacağına işaret ettiğini söyledi. 
Stein, "Verimlilik, ekonomik büyüme potansiyeli ve tasarruf oranı gibi uzun vadeli faktörlere bakıldığında, bu faktörler Fed faizinin orta vadede tarihi ortalamalarının nitelikli olarak altında 
kalacağını düşünüyorum" diye konuştu.
ABD'de Fed faizi için tarihi ortalamalar nominal olarak yüzde 4, reel olarak ise yüzde 2 civarında. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsalar tehlikeli olabilir07 Mayıs 2014 08:31

    dow son 6 yılın zirvelerinde,borsalarda zirvede satış gelir daima,düşüş %30 olabilir bu da tüm borsaları etkileyebilir yazın ihtimalen.