E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalarda alım fırsatı---

Piyasalarda alım fırsatı

Piyasalarda alım fırsatı
17 Nisan 2014 - 08:34 borsagundem.com

Yellen'in konuşmasında, Fed'in ekonomiyi destekleyici politikalarına devam edeceğini belirtmesi ile küresel ekonomilerde risk iştahı arttı

''FED Başkanı Janet Yellen'ın bu hafta içerisinde gerçekleştireceği konuşmalardan önemli olanı Çarşamba günü New York Ekonomi Kulübü'ndekiydi. Para politikasına ilişkin görüşlerini dünkü konuşmasında ifade eden Yellen, FED'in ekonomiyi desteklemeye takvimde gün işaretlemeksizin devam edeceğini belirtti. Ekonomide "tam istihdam" koşullarının ancak 2016 yılı sonunda belirmesini beklediklerini ekleyen Yellen, bugüne kadar FED tahminlerinin hep olumsuz sürprizlerle karşılaştığını, hiç pozitif sürprize rast gelmediklerini açıkladı.

Yellen'ın konuşmasıyla ABD'de hisse senedi endeksleri güçlendiler. Küresel lider endeks S&P500 %1,05 oranında artarken satış baskısı altında kalan teknoloji endeksi NASDAQ da %1,29 oranında değer kazandı. DXY 80 seviyesinin altındaki seyri ile FED'in genişlemeci duruşunun simgesi Dolar güçsüzlüğüne işaret ederken ABD 10 yıllık getiri oranı da %2,62 ile %2,75 ya da %3,00 eşiklerinden bir hayli uzakta.

Yellen etkisiyle bu sabah Asya'da risk iştahını olumlu gözlemlemekteyiz. Hindistan ve Endonezya Rupi çifti ABD Doları karşısında değer kazanmakta. Türk Lirası da bu sabah ABD Doları karşısında 2,1360 seviyesinde yatay. Türkiye'nin Ukrayna riski ve petrol fiyatlarının yeniden varil başına 110 Dolar'a yaklaşmasıyla Asya'daki denklerine karşı bir miktar daha zayıf performans göstermesini normal karşılamak gerekiyor. Geri çekilmelerin alım fırsatı olduğu görüşümüzü korumaktayız. Türk Lirası'ndaki baskının önümüzdeki hafta Perşembe günü Para Politikası Kurulu'na kadar sürmesi mümkün. Uzun vade dinamiklerde ise ekonomi gücünü korumakta ve ülke risk primi gerilemeye devam etmekte (CDS son değer 206 baz puan).

Bu sabah Brezilya Reali'ni 2,24 seviyesine değer kaybedip Türkiye ve diğer Gelişmekte Olan Ülke'lerden ayrışırken görmekteyiz. Bunun sebebi Merkez Bankası Başkanı Alexandre Tombini'nin gıda enflasyonu ile ilgili olumlu açıklamaları. Başkan'ın açıklamalarının ardından piyasa merkez bankasının kuru desteklemekten vazgeçebileceğini fiyatlamakta. Türk Lirası ile birlikte hareket eden Brezilya Reali eğer Türkiye'de kuru etkileyecek bir genişleme adımı atılmazsa (ki biz böyle bir karar TCMB'den beklemiyoruz) ayrışabilir. Bu ayrışmada Türk Lirası değer kazanmaya devam edecektir. Bunun için önümüzdeki hafta PPK'yı beklemek gerekiyor.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)