E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda “ABD seçimi” öncesi sessizlik hakim---

Piyasalarda “ABD seçimi” öncesi sessizlik hakim

Piyasalarda “ABD seçimi” öncesi sessizlik hakim
26 Ekim 2016 - 14:15 borsagundem.com

Piyasaların “ABD seçimi” öncesi sessizliği yatırımcıları endişelendiriyor

Hisse senetlerinden metallere ve tahvillere, küresel piyasalarda işlemlerin yavaşlamasıyla birlikte volatilite iki yıllık yüksek seyrinin ardından rekor düşük seviyelere geriledi. Hisse senetleri, tahviller, para birimleri ve emtiada fiyat dalgalanmalarına ilişkin göstergeler 2014 yılından bu yana görülen en düşük seviyelerine geriledi.

ABD başkanlık seçimleri öncesinde tüm piyasaların sessizliğe gömülmesi, Washington'dan Beijing'e kadar belirsizliklerden tedirgin olan yatırımcıları endişelendiriyor. Yatırımcılar, merkez bankalarının piyasaların “çirkin” tarafını saklı tutma çabalarının ardından, gürültülü bir şekilde sona eren sessizliklerin yaşandığı geçmiş deneyimlerin tekrarlanacağı kaygılarını taşıyorlar.

Londra'da “Bu çok ters bir durum. Yatırımcıların hiçbir seçeneği bulunmuyor” diyen Eurizon SLJ Capital Ltd. CEO'su Stephen Jen, “Önemli ölçüde endişeli olanlar bile sermayelerini rahat bir şekilde değerlendiremiyorlar. Kayıtsız kaldıklarından değil, sadece buna zorlanıyorlar” şeklinde görüş bildirdi.

Küresel hisse senetleri, tahviller, para birimleri ve emtia fiyatlarına dayanan opsiyonlarda beklenen fiyat dalgalanmalarını ölçen Bank of America Merrill Lynch GFSI Piyasa Riski Endeksi, ardı ardına beşinci günde de azalarak, Mayıs ayından bu yana görülen en uzun düşüş serisini gerçekleştirdi. Gösterge, Aralık 2014'ten bu yana görülen en düşük seviyesinde bulunuyor.

Tahvil piyasasında da durum pek farklı değil. ABD hazine tahvillerinde beklenen fiyat dalgalanmalarını takip eden Merrill Lynch Opsiyon Volatilite Tahmini göstergesi, iki yıldır görülmemiş seviyelere geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)