E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalarda 'Kara Pazartesi'---

Piyasalarda 'Kara Pazartesi'

Piyasalarda 'Kara Pazartesi'
03 Haziran 2013 - 11:40 borsagundem.com

Piramit Menkul Değerler Araştırma Müdürü Belgin Maviş borsadaki düşüşü Borsagundem.com'a değerlendirdi

Piramit Menkul Değerler Araştırma Müdürü Belgin Maviş borsadaki düşüşü şöyle değerlendirdi:
Hafta sonu Taksim’de başlayan sürecin ve Başbakanın yapmış olduğu açıklamalar sonrasında artan yüksek tansiyonun bir sonucu. Tabi ki buradaki borsa yatırımcısı da bunun paniğini yaşadı sabah saatlerinde. Endeks otomatikman 5 bin puan aşağıda açıldı ki, 80.000 üzerindeki bir seviyede tutulması bana göre yine de bir başarı. Daha büyük panik olabilirdi. Tabi ki bunda kuşkusuz kredili olan yatırımcılarında paniklemesinin etkisi büyük. Doların 1.89 seviyesine çıkması, bunların hepsi anlık hareketlerdir, anlık reaksiyondur. Korkunun ve paniğin, sürü psikolojisinin getirdiği hareketlerdir. O yüzden sağduyulu ve sakin olmak gerekir. Çünkü borsadaki en büyük para kaybına panik sebep olur. Dolayısıyla bu birkaç günde paranın sürekli piyasalar arasında dönmesi yatırımcıyı zorlayacaktır. Bu yüzden en doğrusu sakin olmak özellikle piyasalarında Merkez Bankasından gelebilecek açıklamalara daha çok bakmak gerekir. İnsanların sabahtan beri sıkça sorduğu soru dolar alalım mı? Önümüzdeki günlerde daha kötü olacak piyasa diye. Bu tür söylemler, bu tip kötü senaryolar, bu tür kaos ortamlarında ve belirsizlik ortamlarında hep söylenir. Daha önceki gözlemlerime baktığımda, Merkez Bankasının 1.90’ın üzerinde dolar kurunu çıkmasını istemediği öngörüsünden yola çıkacak olursak, piyasalar çeşitli enstrümanlar vasıtasıyla piyasaların ateşini düşürmek anlamında dolaylı müdahaleler olabilir. O yüzden bu pazartesiyi, kara pazartesiye çevirmemek için sakin ve panik yapmadan beklemek gerekir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salo195703 Haziran 2013 14:43

    tüm yorumculara katılıyorum,bu bir yabancı tuzağı,düşen hisselerin çoğunda yabancı var.satmayın.malınızı kaptırmayın.

  • 03 Haziran 2013 14:32

    kapitaliziminizden daha önemli bir şey var özgürlük ! her şey para değil yerin dibene batsın paranızda piyasanızda ekonominizde ... adam kalkmış halkına çapulcu diyecek tancara tava aynı hava diyecek ve ben hala bu adama eyvallah deyip ekonomiyi düşünücem haa:)

  • hakan03 Haziran 2013 13:25

    BORSA ZATEN DÜŞECEKTİ BU OLAYLARLA ALAKASI BİLE YOK DÜZELTMESİNİ YAPAR YOLA DEVAM

  • GÖKBERK03 Haziran 2013 13:10

    BEN BUNLARI ÇOK GÖRDÜM 2 GÜN SONRA BAKACAKSİNIZ VE AĞLAYACAKSINIZ SATMAYIN ALAMAZZSINIZ ŞİMDİ HERŞEY BULANIK BIRAKIN DURULSUN SAYGILAR

  • 03 Haziran 2013 13:09

    Satış yapmayın diyenleri çok gördük önce kendileri bir satış yapsın gerisi ne olursa

  • 03 Haziran 2013 12:50

    Aynen zararına satmayin..bist30 ve 100 hisseleri sağlamdır.gidin top oynayın , eş dost akraba ile dolaşın.ekranı kapatın.en iyi tavsiye bu

  • ertekin03 Haziran 2013 12:11

    satış yapmayın arkadaşlar ...yabancı denen şahısların tuzağına düşmeyin.