E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarPiyasalar yıkılabilir!---

Piyasalar yıkılabilir!

Piyasalar yıkılabilir!
26 Ağustos 2011 - 01:07 borsagundem.com

Fed Başkanı Ben Bernanke, Jackson Hole toplantısından yeni bir parasal genişleme sinyali bekleyen yatırımcıları hayal kırıklığına uğratabilir

ABD Merkez Bankası Fed'in ev sahipliğinde dünya Merkez Bankalarını bir araya getirecek Wyoming’deki Jackson Hole’daki toplantılar yarın başlıyor. Ancak Fed Başkanı Ben Bernanke, toplantıdan yeni bir tahvil alım programı sinyali bekleyen yatırımcıları hayal kırıklığına uğratabilir.
ABD'de özellikle enflasyondaki hızlanma ve hâlen daha zayıf da olsa büyümenin devam ettiğini gösteren veriler, yeni bir parasal genişleme konusunda Bernanke'nin elini kolunu bağlıyor.
Bernanke, ikinci parasal genişleme sinyalini geçen yılki Jackson Hole toplantılarında vermişti. Ancak o tarihten bu yana ABD'de enflasyon kaygısı yükseldi. Akaryakıt fiyatları bir yıl öncesine göre yüzde 33 daha yüksek seyrederken, gıda ve enerji hariç tüketici enflasyonu da ikiye katlanarak yüzde 1.8'e çıkmış durumda bulunuyor. Enflasyon beklentileri de yukarı yönlü bir seyir izliyor.
ABD genelinde ekonomik yavaşlama görüntüsü korunsa da, Chicago'ya ait göstergeler üç aydır bölge ekonomisinde iyileşme gösteriyor.
Washington merkezli Uluslararası Strateji ve Yatırım Grubu Direktörü Roberto Perli, politika yapıcıların büyük ihtimalle ekonomik durgunluk veya hızlı bir dezenflasyon beklemediğini belirtiyor.
Eski Fed çalışanı Keith Hembre ise, Fed'in yeniden bir tahvil alım sürecine girmeyeceği tahmininde bulunurken, "bunun yerine Bernanke'nin, Fed'in büyümeye katkıda bulunmak için kullanacağı araçları daha detaylı açıklayacağını düşünüyorum" diyor. Keith Hembre, ekonomik görünüme ilişkin beklentilerini düşüren Fed'in, uzun vadede büyüme trendine ilişkin görüşlerini açıklayarak, burada denge arayışına gidebileceğine de dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Acemi Borsacı26 Ağustos 2011 13:33

    Arkadaşlar herkes hisselerine sahip çıkmaya gayret etsin! Bunlar borsadaki son spekülasyonlar, zira bayramdan sonra forex piyasasında deprem olacağını sakın unutmayın! Dikkat ederseniz bu depremin belirtileri görülmeye başladı.

  • can26 Ağustos 2011 13:24

    ben bu sitelerin al dediğini satıp,sat dediğini alıyorum ve kaybetmedim

  • erdal keser26 Ağustos 2011 03:50

    bu ekonomi haber sitelerinin haberi sunuş şekillerinden bıktım artık. ne diye haberi böyle bir başlıkla sunuyorsunuz. haberin içeriği ile başlığı çok farklı. insanları korkutmak çok mu hoşunuza gidiyor? amacınız ne?

  • erkut..26 Ağustos 2011 02:19

    giden bizim paralara oluyo lanet olsun..ama egerki ole bisey olmazsa bu haberleri servis edenleri Allah bildiği gibi yapsın

  • niğdeli26 Ağustos 2011 01:46

    qe2 çıktığında hisselede düşüş bekliyorlardı. qe3 çıkmazsada yıkılacak. nasıl bir değnek lan bu?

  • metin25 Ağustos 2011 14:13

    Belkide 10.000

  • KARTALY32325 Ağustos 2011 12:03

    YIKILABİLİRMİ???DARMADAĞIN OLDUK ZATEN.. IMKB100 DE 24.000 36.000 45.000 BEKLENTİSİ VARKEN NEDESELER HAKLI CIKARLAR....