E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Yellen'den neler bekliyor---

Piyasalar Yellen'den neler bekliyor

Piyasalar Yellen'den neler bekliyor
11 Temmuz 2017 - 11:48 borsagundem.com

Küresel piyasaların bu haftaki odak noktasında Yellen'ın Kongre'de yapacağı sunum var..

Fed Başkanı Janet Yellen'ın çarşamba ve perşembe günleri ABD Kongresi'nde sunum yapacak. Piyasalar Yellen'ın konuşmasında 4.5 trilyon dolarlık bilançonun küçültmesi ve faiz artışlarında nasıl bir yol izleneceği konusunda sinyaller arayacak.

Dün Bloomberg HT'deki Küresel Piyasalar programında Barış Esen'e konuk olan Spinn Danışmanlık Kurucu Ortağı Özlem Derici Şengül Yellen'in iletişiminde değişiklik beklemediğini, piyasaların bilanço küçültmesine odaklanacağını söyledi.

Derici, "Başkan Yellen'ın iletişimini değiştireceğini zannetmiyorum, Fed tutanaklarında ortaya çıkan ton değişmez. Oradaki ana çıkarım; bilanço daraltmasına başlamak için 1-2 aylık zaman olduğuydu, Yellen bence bunu tekrarlayacaktır. Soru ve yorumlar bilanço küçültmesine odaklanacaktır" diye konuştu.

Fed Açık Piyasa Komitesinin son toplantısına ait tutanaklar, banka yetkililerinin bilanço küçültmeye tam olarak ne zaman başlayacağı konusunda anlaşmaya varamadığını göstermişti. Bazı yetkililer bilanço küçültme sürecinin bir kaç ay içinde başlaması gerektiğini belirtmişti.

San Francisco Fed Başkanı Williams da dün akşamki açıklamasında bilanço normalizasyonuna bu yıl başlamanın mantıklı olduğunu dile getirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saygilarimla12 Temmuz 2017 00:50

    Okkie dokkie sen hayinmisin?

  • memorex11 Temmuz 2017 20:34

    ay ayol konussun canım.

  • Ahmet Çınar 11 Temmuz 2017 20:21

    İki günde borsa %3.5 alım geldi Türkiye'de ekonomik olarak ne gelişti yada ne oldu arkadaşlar dolar yükseliyor borsa yükseliyor varlık fonundaki paralarla yapılan şişirmeler bu yükşeliş düşmeden önce ki son ralli !!!!!

  • Konus 11 Temmuz 2017 17:05

    Yellen nasıl konuşur acaba

  • Okie Dokie11 Temmuz 2017 13:29

    Yellen konuşacak ve borsaların gazını alacak ama bizim BİST'te yangından mal kaçırır gibi son iki günde %1 - %1 artış oldu. Çok manidar. Konuş yellen teyze, doları 3.70 yap borsayı 90.000 yap.