E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Trump'ın ailesine gönderilen celple baskı altında---

Piyasalar Trump'ın ailesine gönderilen celple baskı altında

Piyasalar Trump'ın ailesine gönderilen celple baskı altında
04 Ağustos 2017 - 09:01 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın oğlu ve damadına gönderilen celp ile birlikte piyasalar tedirgin bekleyiş içine girdi

Asya borsaları, Wall Street'teki teknoloji hisselerinin öncülüğündeki düşüşün ardından bugün yükseldi. ABD Hazine tahvil getirileri ve dolar ise, ABD Adalet Bakanlığı özel danışmanı Robert Mueller'in 2016 ABD seçimlerinde Rus müdahalesi olduğu iddialarıyla ilgili soruşturma kapsamında ifade vermesi için çeşitli kişilere celp yollandığı haberleriyle baskı altında kaldı. Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.2 yükselirken, kazanımlar birçok yatırımcının günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde yeni pozisyon almakta isteksiz olmaları nedeniyle sınırlı kaldı. Endeks, haftalık yüzde 0.3 yükselişle dengelenirken; bu yılki kazanımlarını yaklaşık yüzde 24'e taşıdı. Japonya'nın Nikkei endeksi güçlü yen karşısında yüzde 0.3 gerilerken, haftayı hafif değişimle bitirmek üzere. Güney Kore KOSPI endeksi dün üç buçuk haftanın en düşük seviyesinde kapanmasının ardından bugün yüzde 0.3 toparlandı. Haftalık bazda ise yüzde 0.4 geriledi. Çin lokomotif hisseler endeksi yüzde 0.3 gerilerken, Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 0.1 yükseldi. ABD borsaları, Wall Street Journal'ın Mueller'in 2016 cumhurbaşkanı seçimine Rus müdahale iddialarını soruşturmak için büyük bir jüri oluşturduğu haberi sonrasında, dün en düşük gün içi seviyelerine geriledi.

DÖVİZ

Dolar, günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak tarım dışı istihdam verileri beklenirken euro karşısında yaklaşık iki buçuk yılın en düşük seviyesinde, yen karşısında ise yedi haftanın en düşük seviyesinde tutunuyor. Dolar, Fed'in para politikasını sıkılaştırma hızı konusunda belirsizlikleri artıran güçsüz ABD ekonomik verileri ve Washington'u etkileyen siyasi karışıklıktan dolayı hafta süresince baskı altında kaldı. ABD imalat endeksinin beklentilerin üzerinde gerilemesi ve büyük jürinin ABD seçimlerine Rus müdahalesi olduğu iddialarını araştıracağının belirtilmesiyle, piyasa bu iki faktörden de etkilendi. Euro yüzde 0.1 yükselişle Ocak 2015'ten bu yana en yüksek hafta ortası değeri olan 1.1910 dolara yaklaşarak 1.1878 doları gördü. Dolar yen karşısında dün 109.855 ile Haziran ortasından bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra bugün 110.005'da yatay seyrediyor. Doların başlıca altı para biriminden oluşan sepet karşısında seyrini izleyen endeks yüzde 0.15 düşüşle 92.704'te bulunuyor ve haftayı yüzde 0.6 düşüşle kapatmak üzere.

PETROL

Petrol fiyatları, ABD ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün(OPEC) artan üretimleriyle gerilerken, ABD ham petrol fiyatı varil başına 50 doların altında kaldı. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.2 gerileyerek varil başına 48.95 dolarda bulunuyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.15 düşüşle varil başına 51.93 dolarda bulunuyor. İşlemciler, fiyatların artan üretimle aşağı çekilmesine rağmen güçlü talebin sert düşüşleri önlediğini belirttiler. Brent petrolü (değişim; son işlem): -0.29% 51.86 ABD hafif petrolü (değişim, son işlem): -0.27% 48.9

ALTIN

Altın, hafta başında gördüğü yedi haftanın zirvesine yakın seviyede yatay seyrederken; dolar, süregelen ABD siyasi belirsizliğiyle günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisi öncesinde birkaç ayın en düşük seviyesine yakın seyrediyor. Spot altının ons fiyatı, 1,268 dolarda yatay seyrediyor ve haftayı değişim göstermeden bitirmek üzere. ABD altının Aralık teslimatı için vadeli fiyatı yüzde 0.02 düşüşle 1,274.10 dolarda bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)