E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaManşetPiyasalar toparlanamadı---

Piyasalar toparlanamadı

Piyasalar toparlanamadı
21 Ocak 2016 - 08:08 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, dünkü sert satışların biraz ileri gittiği yolundaki düşüncede

Asya hisse senetleri, yüksek faizli para birimleri ve sanayi metalleri ile birlikte, küresel hisse senetlerini ayı piyasasının eşiğine getiren son satış dalgasının biraz ileri gittiği yolundaki spekülasyonlara bağlı olarak yükseldi. Risk iştahındaki toparlanma güvenli liman niteliğindeki varlıklara satış getirdi ve buna bağlı olarak altın ve ABD Hazine tahvlleri geriledi.

Japonya hisse senetleri bir yılın en düşük seviyesinden toparlandı ve Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, gösterge endeksin dün seans sonuna doğru kayıplarının yarıdan fazlasını geri almasının etkisi ile yukarı yönde hareket etti. Şanghay'da hisse senetleri, Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) açık piyasa işlemleri yoluyla piyasaya 2013'ten bu yana en yüklü likiditeyi sağlamasının etkisi ile para piyasası oranlarının düşmesine bağlı olarak değer kazandı. Kore wonu ve Avustralya doları, ABD doları karşsıında değer kazanan paralara öncülük etti ve yen bir yılın en yüksek seviyesinden geri çekildi. Bakır, nikel ile birlikte değer kazanırken, petrol, 12 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından varil başına 29 dolara yaklaştı. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvllerinin faizi yeniden yüzde 2 seviyesinin üzerine çıktı.

Volatilite, Çin piyasalarındaki sarsıntının Çin hükümetinin dünyanın ikinci en büyük ekonomisini yönetemeyeceği endişelerini artırması ve petrol fiyatlarının neredeyse aralıksız düşmesinin etkisi ile, 2016 yılında tüm piyasalara yayıldı. S&P 500 Endeksi'nin dün seans içindeki sert düşüşü, teknik bir göstergenin ABD hisse senetlerinin aşırı satım durumunda olduğunu işaret etmesine neden oldu ve bu durum, ABD hisse senetlerine kapanışa doğru lım getirdi ve küresel hisse senetlerinin göstergesi olan MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi'nin ayı piyasasına girmesini önledi. Avrupa Merkez Bankası Perşembe günü toplanacak. Bu, yılın başından bu yana görülen piyasa kargaşası döneminde faiz ve politika duruşunun gözden geçirildiği ilk büyük merkez bankası toplantısı olacak.

Sydney'de CMC Markets baş piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Yatırımcılar, büyük küresel endekslerin destek seviyelerine ulaşmasından dolayı rahat olabilir," dedi ve "Piyasalar için en önemli soru; dünkü çok geniş işlem bantları ve keskin dönüşün bir toparlanma işaretimi yoksa çok daha derin bir problemin mi başlangıcı olduğu" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)