E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar tezkereyi fiyatlayabilir---

Piyasalar tezkereyi fiyatlayabilir

Piyasalar tezkereyi fiyatlayabilir
02 Ekim 2014 - 06:56 borsagundem.com

Yurtdışı piyasalara göre yön bulan piyasalar önümüzdeki günlerde iç gündemi de fiyatlayabilir

Yurtdışında güçlü konumunu sürdüren dolar, dün 2.2930 TL 8 ayın en yüksek seviyelerine kadar yükseldi. Dolar, gün içinde 2.27-2.29 TL aralığında işlem gördü. ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını beklentilerden erken artıracağına yönelik kaygılarla dolar, özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı değer kazanıyor. Ayrıca, dün Almanya imalat PMI verisinin 15 aydır ilk kez daralmaya işaret etmesi de doları güçlendirdi. Öte yandan, piyasalar henüz iç piyasadaki gelişmeleri fiyatlamış değil.

Gündem yoğun...

Kurban Bayramı öncesinde hareketli olan piyasalar, yurtdışından gelen açıklamaların yanı sıra bugün Meclis’te oylanacak olan tezkereyi, yarın ise eylül ayı enflasyon verisi ve Fitch’in Türkiye’nin kredi notuyla ilgili açıklamalarını bekliyor. Ayrıca, ABD işsizlik verileri de yakından izlenecek.
Analistlere göre, piyasalar şu ana kadar yurtdışı piyasalarla yön buldu. İçerideki gelişmeler fiyatlara tam olarak yansımadı. Bugün Meclis’te geniş kapsamlı yetkilerle çıkması beklenen tezkerenin de hükümet tarafından kullanımı konusunda gelişmeler piyasaları etkileyebilir. Analistler, “Piyasalar, tezkerenin ne amaçla kullanılacağı açıklamalarına bakacak” yorumunu yaptı. Öte yandan, tezkerenin çıkmaması ise piyasaları olumsuz etkileyebilir.

BIST yüzde 1 düştü

Bu arada, Merkez Bankası’nın ‘örtülü faiz’ artışı olarak yorumlanan sıkılaştırma adımları ile geçen hafta yüzde 8.30 olan ve önceki gün yüzde 8.72 seviyesine yükselen ortalama fonlama maliyeti dün yüzde 8.46’ya indi.
Çift hanede bulunan 13 Temmuz 2016 itfalı gösterge tahvilin faizi ise yüzde 9.91’e geriledi. BIST endeksi ise günü bankacılık hisselerine gelen satışlarla yüzde 1.05 düşüşle 74.154 puandan tamamladı. Endeksin 74 bin seviyesinde önemli bir desteği olduğunu dile getiren analistler, bu seviyenin aşağı kırılması durumunda satış baskısının artabileceğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahmut Küçükkaya02 Ekim 2014 21:33

    Fiatlaya fiatlaya bi hal olduk !!!!!!!!!!!Ne bu ya dünyanın dert babası gibi amerika osursa onu bile fiatlıyoruz.Neleri fiatlamadıkki fedinden tut fitch ne ukraynadan tut libya mısır her şey ya her şey , sanki dünya Türkiyenin etrafında dönüyor.Bırakın kardeşim ya bırakın nefret geldi kusasımız geldi.Ne halleri varsa görsünler.