E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar referandumun ardından rahatladı---

Piyasalar referandumun ardından rahatladı

Piyasalar referandumun ardından rahatladı
19 Eylül 2014 - 08:26 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, İskoçya'da seçmenlerin bağımsızlık referandumunda "hayır" oyu vermeleri ile rahatladı

Sterlin, İskoçya'da seçmenlerin bağımsızlık referandumunda hayır oyu vermeleri ile birlikte, son bir yılın en güçlü iki günklük yükselişine yönelirken, İngiltere hisse senedi endeks vadeli kontratları yükseldi ve ABD Hazine tahvilleri değer kaybetti. Yen düşerken, Japonya hisse senetleri ve ABD endeks vadeli kontratları yukarı yönde hareket etti.

Sterlin dolar karşısında yüzde 0.7 değer kazanarak, Tokyo saati ile 13:04'te, 1,6507 seviyesine çıktı ve iki günlük yükselişini yüzde 1.4'e genişletti. FTSE 100 endeks vadeli kontratları yüzde 0.8 yükseldi. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi üç baz puan artarken, Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları, gösterge endekslerin dün rekor seviyelere yükselmesinin ardından yüzde 0.4'lük bir çıkış gerçekleştirdi. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1 yükseldi ve yen dolar karşısında 109 seviyesine doğru hareketlenerek Ağustos 2008'den bu yana en düşük seviyesine yöneldi. Malezya tahvilleri, merkez bankasının faizi sabit tutma kararının ardından değer kazandı. Buğday dört yılın en düşük seviyesini gördü.

İskoçya'da 32 bölgenin 24'ünün seçim sonuçlarının gelmesi ile birlikte, ilk sonuçlara göre, bağımsızlık karşıtı oy kullananların oranı yüzde 54 çıktı ve bu oran, YouGov Plc'nin yüzde 54 "hayır"a karşılık yüzde 46 "evet" tahminin üzerinde çıktı. Küresel hisse senetlerinin toplam değeri dün, ABD'de işsizlik başvurularının, Fed'in tahvil alımlarını sonlandırdıktan sonra faizi kaydadeğer bir süre" sıfır seviyesi yakınında tutacağı taahhüdünü yinelemesinden bir gün sonra, beklenenden daha iyi çıkmasının ardından yaklaşık 145 milyar dolar arttı. Alibaba Group Holding Ltd., ABD'nin en büyük ilk halka arzında 21.8 milyar dolarlık hisse sattı. 

Taipei'de Mirae Asset Global Investments Co. tahvil fon yöneticisi Will Tseng, "kaliteye kaçışın tersi bir harekte olacak," dedi ve "İnsanlar daha riskli varlıklara yönelebilir. 'Hayır' oyu Avrupada siyasi istikrara yardımcı olacak. ABD ekonomisi iyi gidiyor" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)