E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar neden gözlerini kararttı---

Piyasalar neden gözlerini kararttı

Piyasalar neden gözlerini kararttı
23 Temmuz 2014 - 07:54 borsagundem.com

Dünya üzerindeki jeopolitik riskler piyasaları hiç etkilemiyor

Geçtiğimiz hafta Malezya Havayolları'na ait uçağın düşürülmesinin ardından Rusya ile Ukrayna'ya yönelik artan endişelere rağmen piyasalarda hakim olan iyimserlik merak uyandırıyor. 

Commerzbank Gelişmekte olan Ülkeler Kredi Stratejisti Apostolos Bantis, önemli negatif gelişmelere rağmen piyasanın tepkisinin ılımlı kaldığını söyledi. Bantis, özellikle bugüne kadar izlenen ABD şirket bilançoları nedeniyle yatırımcıların temkinli yaklaştığına dikkat çekti.

Bantis'e göre, Rusya'ya karşı olan son ABD yaptırımları her ne kadar sert gözükse de kısıtlıydı. Commerzbank Stratejisti finansal piyasalarda varlıklara yönelik bir engelleme olmamasının önemli olduğunu söyledi. 

Piyasaları destekleyen bir diğer unsur ise merkez bankası politikaları.. 

UBS'de Avrupa kur stratejisti olan Justin Knight merkez bankası stratejilerinde farklılıklar olduğunu söyledi. Knight UBS'in sağlam hisselerde ayı piyasasına girdiğini ve önümüzdeki birkaç ay içerisinde yüksek geri dönüş beklediklerini söyledi. 

UBS'in araştırmasına göre 2-10 yıl arası geri dönüşlüler önümüzdeki 6 ayda hedefi aşacak fakat 5 yıllık dönemde ayı piyasasına uygun bir görüntü çizecek. Knight'a göre bu pozitif ortam bir süre daha devam edecek. Knight ayrıca Avrupa merkez bankasının gelecekte bir rahatlatma programı uygulayacağını tahmin etmediğini de belirtti.

Bunun yerine Knight UBS'in araştırmasının öngördüğü senaryoyu gösterdi. Senaryoya göre Avrupa merkez bankasının uzun vadeli finansman operasyonu ile bankalara cazip bir finansman sağlayacak. Özellikle AB'nin sınır ülkelerinde etkili olacak bu finansmanın ilk başta çok az koşulu olacağı düşünülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)