E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar merkez bankalarının açıklamalarına odaklı---

Piyasalar merkez bankalarının açıklamalarına odaklı

Piyasalar merkez bankalarının açıklamalarına odaklı
25 Temmuz 2016 - 08:37 borsagundem.com

A1 Capital: haftanın en önemli iki ekonomik verisinin FED ve BOJ toplantıları olduğunu belirtti

Yurt içi gelişmelerle birlikte yurt dışı gelişmelerin yansımalarını da görebileceğimiz bir haftaya başlıyoruz.
 
İçeride ve dışarıda gerçekleşecek önemli veri akışına değinecek olursak;
 
" Pazartesi 14:30 - Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güveni
" Çarşamba 21:00 - ABD - FED'in Faiz Kararı
" Perşembe 11:00 - Türkiye - Yabancı Turist Girişi
" Perşembe 15:30 - ABD - İşsizlik Dataları
" Cuma 10:00 - Türkiye Turizm Geliri ve Ticaret Açığı
" Cuma 12:00 - Avrupa Çekirdek tüfe- TÜFE- GSYİH-İşsizlik Oranı
" Cuma - Japonya Merkez Bakası Faiz Kararı
" Cuma 15:30 - ABD - GSYİH 2. Çeyrek - Reel Tüketici Harcamaları
Bu haftanın veri akışı oldukça yoğun. FED ve BOJ tarafından açıklanacak faiz kararıyla birlikte Küresel Piyasalarda oluşacak havanın etkisi, BİST100 Endeksinde de kendini gösterecektir.
Endeks ve Paritelerde ani hareketlenmeler ve volatil bir seyir görmemiz mümkün.
 
Hafta içinde Sayın Canikli ve Zeybekçi'nin Rusya'ya gidecek olması, yurtiçi piyasalarda olumsuz havanın dağılmasında yardımcı olabilir.
 
Yurtiçinde yükselen tansiyona karşın bunun gibi atılacak olumlu adımların kağıt üzerinde resmiyet kazanması, piyasaların iyi habere ihtiyacı olduğu bu süreçte pozitif fiyatlamalar açısından olumlu bir gelişme sayılabilir.
 
S&P'nin bazı Türk şirketlerinin ve Bankalarının notunu indirmesinin yanında, Fitch'in uyguladığı Metodolojide değişikliğe gidip Türkiye'nin yerel para birimi cinsinden uzun vadeli kredi notunu BBB'den BBB-'ye çekmesi ve not görünümünü durağan olarak belirlediğini açıklaması, hafta başında BİST100 Endeksinde olumsuz bir etki yaratabilir.
 
Fakat geçtiğimiz günlerde bu ve bu yöndeki konuların sıklıkla gündeme getirildiğini, dolayısıyla da bu konunun önceden yapılan fiyatlamalar arasında yerini aldığını söylememiz mümkün. En azından gelebilecek olası satışlarda bu durumun etkileri daha az kendini gösterebilir. Ağustos ayında Moody's ile başlayacak ve FITCH ilee devam edecek Türkiye değerlendirmelerini yakından takip ediyor olacağız.
 
Hafta sonu Çin'de düzenlenen Bakanlar ve Merkez Bankası Başkanları toplantısında genel olarak dile getirilen konu "Endişeler" oldu.
 
Küresel ekonomide ekonomik ve siyasi sıkıntıların yaşandığı bu süreçte, endişelerin dile getirilmesi oldukça normal. Bu yönde atılacak adımların ve yapılacak açıklamaların önemi ise büyük. Dolayısıyla hafta içinde FED ve BOJ'dan güvercin tonda açıklamalar duyabiliriz. (Beklentiler iki bankanın da faiz oranlarında bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde.)
 
En başta da belirttiğimiz üzere yurtdışı kaynaklı gelişmelerin endekse yansımalarının hissedilebileceği bir haftaya başlıyoruz.
 
Piyasaların özellikle Çarşamba ve Perşembe gününe kadar beklemede kalmak isteyebileceklerini de belirtelim. Dolayısıyla haftanın ilk işlem gününde gelebilecek olası kâr satışlarına dikkat etmekte ve temkinli adımlarla ilerlemekte fayda görüyoruz.
 
A1 Capital YYatırım Menkul Değerler A.Ş.

Borsa'nın tepki alımı ile başlaması bekleniyor

 

Hükümetten 10 milyarca dolarlık paket!

 

Beş kurumdan piyasalara 6 önemli mesaj!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)