E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar iyi durumda!---

Piyasalar iyi durumda!

Piyasalar iyi durumda!
28 Temmuz 2016 - 13:07 borsagundem.com

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı canlı yayında darbe girişimi sonrası ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, katıldığı canlı yayında ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Tüfenkci piyasaların iyi durumda olduğunu belirtti, yapısal reformların hızla yapılacağına dikkat çekti.

"Darbe girişiminin elbette bir takım etkileri oldu, ihracat rakamları birden düştü, yükleme yapılamadığı,, mal sevkiyatı olmadığı için düşüş oldu ancak 18'inde ihracat tekrar yükselişe geçti. Dolayısıyla ekonomide daralma görmüyoruz, ekonomide çarklar normal olarak işliyor" dedi.

Merkez Bankasının aldığı önlemleri hatırlatan Tüfenkci, "Gördük ki birçok banka buna başvurmadı çünkü ihtiyaç duymadı, piyasalar kendi seyrinde işlemeye devam etti, bu da Türk halkının ekonomik anlamda da duruş ortaya koyduğunu gösteriyor...Normalde piyasalarda tedirginlik ve para çıkışı olması gerekirken insanların sahip çıkmasıyla bu tedirginlik yaşanmadı.." dedi.

"REFORMLARI SÜRATLE YAPACAĞIZ"

Tüfenkci yatırım ortamının iyileşmesi için adımlar atılacağını söyleyen Tüfenkci "Ekonomide yapısal reformları süratle hayata geçirmeyi ve yatırım ortamının iyileşmesine yönelik bir takım düzenlemeleri süratle hayata geçirmemiz bekleniyor, bunları süratle gerçekleştireceğiz ve yatırımcının önünü açacağız" diye konuştu.

"PİYASALAR İYİ DURUMDA"

Piyasalara dair değerlendirme yapan Tüfenkci "Bazıları bu puslu havada bilgi kirliliği oluşturmaya çalışabilir, özellikle darbe teşebbüsünden sonra fırsatçılar olabilir, ama milletimiz bu tür fırsatçılara imkan tanımadı, zaten biz de piyasaları yakından izliyoruz, anında müdahale edebilecek konumdayız. Şu anda piyasalar gerçekten iyi durumda" yorumunu yaptı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)