E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel piyasalarda sular durgun---

Küresel piyasalarda sular durgun

Küresel piyasalarda sular durgun
26 Temmuz 2016 - 11:38 borsagundem.com

ABD Merkez Bankasının (Fed) bugün başlayacak ve iki gün sürecek temmuz toplantısı öncesi küresel piyasalarda sular oldukça durgun...

Bugün dünyanın her bölgesi veri bakımında oldukça sakin gibi duruyor. Asya seansının açılışı ile birlikte beklentiyi karşılamayan Yeni Zelanda ticaret dengesi verisi ile güne başladık. Asya tarafından devam edecek olursak günün en çok değer kazanan para birimi olan Japon Yen’in deki bu hareketin nedeni olarak Japonya Maliye Bakanlığı’ndan gelen açıklamalar gösterilebilir. Ulusal ve yerel yönetimlerin doğrudan harcamaları için ayrılan 3 trilyon yenlik payın hükümet tarafından 6 trilyon yene çıkartılması ve bu rakamın 20 trilyon yene kadar çıkabileceğini söylemesi maliye politikalarının yavaşça devreye girdiğini gösteriyor. Avrupa tarafından gün içerisinde piyasada hareketlilik yaratacak bir haber yokken öğleden sonra Amerika’dan gelecek olan veriler, ilerleyen dönemler için önemli göstergeler olabilir. Dün Almanya’ dan gelen Ifo verisinin, beklentinin üzerinde gelmesi Alman ekonomisinin gücünün göstergesi olarak nitelendiriliyor. Gelen veriyle birlikte Euro’nun içine girdiği pozitif hava bugünde etkisi sürdürecek gibi duruyor. Yarın sonuçlanacak olan FOMC toplantısı öncesi küresel piyasalarda sular oldukça durgun. Yurtiçinde ise dün açıklanan Temmuz ayına ait reel sektör güveni bir önceki aya göre yükseliş gösterdi. Aynı zamanda Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmelerde fiyat istikrarının sağlanması konusunda hükümetin, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ na desteğinin devam edeceğini belirtti. İçeride takip edeceğimiz dinamikler bugünlük bu haberler sınırlı.

USDTRY

Dün yapılan açıklamalarla birlikte TL varlıklarında gerçekleşen değer kazanımı kurda da etkisini gösterdi. Dolar/TL 3.02 seviyelerine kadar gevşedi. İç piyasada siyasi olarak takip edeceğimiz bir diğer önemli faktör Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın siyasi parti liderleri ile bir araya gelerek gelişmelere ilişkin konuların ele alınması oldu. Bugün yurtiçindeki sakin veri akışı kurdaki hareketleri sınırlandıracak gibi duruyor. 3.02-3.05 arasında bant hareketi beklenen kurda satışların hızlanması 3tl’ ye kadar geri çekilme yaşatabilir. Dolar lehine durumlarda ise yeniden 3.06 -3.07 seviyeleri test edilebilir.

EURUSD

Sabah saatlerinde paritenin 1.10 seviyesinin üzerinde fiyatlandığını gördük. 1.10 seviyesi önemli bir direnç konumundayken bu direncin kırılıp yukarıya doğru atak yaşaması muhtemel. Birinci direnç noktasının kırılıp yukarı taşınması paritenin 1.1060 seviyesine ulaşmasına ardından dan 1.1100 seviyesine kadar yükselmesine neden olabilir. Aşağı yönde bir geri çekilme ise öncelikle 1.10 seviyesinin direnç konumunda olmasına neden olur ve 1.0980 seviyesine kadar ilerlemesine ardından 1.0950 desteğine kadar gevşeme hareketi yaşanmasına neden olabilir.

ALTIN

Küresel piyasalarda haftanın ilk işlem gününün sakin olması altın fiyatları üzerinde de etkisini gösterdi. Dar bir bantta işlem gören spot altın, 1315 fiyat seviyesinin altından gelen alım hareketleri ile toparlandı. Bugün Amerika’ dan gelecek olan veriler Dolar’ a değer kazanımı yaratırsa fiyatlarda bir miktar daha geri çekilme ile karşı karşıya kalabiliriz. Küresel ekonomiye ilişkin risklerin devam etmesi, ve merkez bankalarından ek parasal teşvik beklentileri altına alım gelmesini destekleyebilir. 1319 fiyat seviyesinin üzerinde 1322 ve 1327 seviyelerinin test edilmesi beklenirken, olası geri çekilmelerde 1317 ve 1312 destek seviyeleri gözlemlenebilir.

USDJPY

Paritenin 104 seviyesinin üzerinde fiyatlandığını gördük. Yükselişin devamı yaşanması halinde 105.60 direnç noktasına ardından 107.00 seviyesine ulaşmasına neden olabilir. Bu noktanın kırılması halinde ise paritede 108 seviyesine kadar bir yükseliş yaşanabilir. Aşağı yönlü bir geri çekilme ise 102.80 noktasına ardında 101.60 seviyesine kadar bir geri çekilme yaşanabilir.

A1 Capital Forex

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)