E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar güç kaybetti---

Piyasalar güç kaybetti

Piyasalar güç kaybetti
09 Kasım 2018 - 08:22 borsagundem.com

Fed'in faiz artırımını gelecek ay yapacak olması beklentisi hisse piyasalarına olumsuz yansıdı

Asya borsaları, Fed'in önümüzdeki ay yeni bir faiz artırımı yapmaya hazır gibi görünmesiyle bir ayın zirvesinden gerileyerek, ABD ara seçimlerinin küresel hisse senetlerinde yükselişi tetiklemesinin ardından bu hafta başında kaydettiği kazanımlarını azalttı.
MSCI Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları endeksi yüzde 1.07 geriledi ancak haftayı yüzde 1 ekside kapatmaya hazırlanıyor.
Avustralya borsası yüzde 0.11, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.2 ve Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.8 geriledi.
ABD Merkez Bankası(Fed) dünkü para politikası kararında faizlerde değişiklik yapmadı ancak
para politikasını kademeli olarak sıkılaştırma yolunda kalmaya devam etti. Fed, bu yıl üç kez faiz artırdı ve Aralık ayında tekrar artırım yapması bekleniyor.

DÖVİZ

Dolar Fed'in faizleri sabit tutması ancak para politikasını yaklaşımını yeniden teyit ederek Aralık'ta faiz artırımına zemin hazırlamasıyla euro ve sterlin karşısında yükseldi. Döviz piyasalarında, yatırımcıların dikkati ABD'nin ve faiz oranlarının aşırı düşük kaldığı Japonya gibi diğer büyük ekonomilerin para politikaları arasındaki farklılıklara kayıyor. Sonuç olarak, yen dolar karşısında beş haftanın en düşük seviyesinde kalmaya devam ediyor. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks  96.75 ile bir haftanın yeni zirvesinde işlem görüyor.
CME grubunun FedWatch verilerine, Fed'in Aralık ayında 25 baz puan faiz artırımı yapma olasılığı yüzde 75.
Analistler aynı zamanda Fed'in gelecek yıl da daha fazla faiz artırımı yapmasını bekliyor. Yen dolar karşısında beş haftanın dip seviyesini gördükten sonra yön değiştirerek 111.86'da işlem görüyor.

PETROL

Petrol piyasaları artan arz ve ekonomik yavaşlama endişelerinin fiyatları baskılamasıyla zayıf seyir izliyor. ABD hafif ham petrolü Ekim başından bu yana yüzde 20 geriledi. ABD petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 61.63 dolarda, Brent ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı ise 70.79 dolar seviyesinde bulunuyor.

ALTIN

Altın fiyatları doların yüksek seyir izlemesiyle bir haftanın dip seviyesine gerilerken, Ağustos'tan bu yana en büyük haftalık düşüşünü kaydetmeye hazırlanıyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1,218.08 dolar ile 1 Kasım'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 0.4 düşüşle 1,218.23 dolara gerilemiş durumda

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)