E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar, FED'in faiz artırım ihtimalini fiyatlandırmaya devam ediyor---

Piyasalar, FED'in faiz artırım ihtimalini fiyatlandırmaya devam ediyor

Piyasalar, FED'in faiz artırım ihtimalini fiyatlandırmaya devam ediyor
29 Ağustos 2016 - 08:34 borsagundem.com

A1 Capital; gün içerisinde haber akışına bağlı olarak gelebilecek ani kâr satışlarına karşı dikkatli olmakta fayda olduğunu belirtti

Geçtiğimiz Cuma, %0,48'lik bir yükselişle 77.119 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde özellikle yurt dışında açıklanan veri akışı etkisini gösterdi. Bunun ağırlıklı kısmını ise ABD dataları oluşturdu.
 
Ilımlı yorumlanan fakat önceki veriden düşük gelen GSYİH/Büyüme verisi nedeniyle (Önceki:%1,2 , Beklenti:%1,1 , Açıklanan: %1,1) çok fazla pozitif fiyatlanamayan bu kompozisyonu; Dış Ticaret, Reel Tüketici Harcamaları gibi önemli datalar oluşturdu.
 
Bu datalarla birlikte Jackson Hole Toplantısının ardından güvercin açıklamalar yapması beklenen FOMC üyelerinin şahinvari açıklamaları, veri akışındaki nötr görünüme rağmen kafalarda faiz artırım ihtimalini güçlendirdi.
 
1317'lere kadar geri çekilen Altın ve yeniden 95,500'lü seviyelere gelen Dolar Endeksi, bu durumu en iyi şekilde özetleyen göstergeler olmakta. Konunun detaylarına değinecek olursak;
 
Başkan Janet Yellen "Gelen veri akışı ve FOMC Üyelerinin Kararları" şeklindeki konu başlığıyla beklenti yönetimini sürdürmeye çalışa da, Başkan Yardımcısı Fischer'in, Yellen'in konuşmasının Eylül ayı faiz artırımı olasılığı için açık kapı bıraktığını söylemesi, piyasalarda bu ihtimalin fiyatlanmasını artıran en etkili unsur oldu. Öte yandan diğer FOMC üyelerinin faiz artırımı konusunda şahin yorumlarda bulunması da bir diğer önemli etken.
 
Fakat tüm bunlar sonrasında FED Fonlama Vadelilerinin Eylül ayında faiz artırım ihtimalini %33, Aralık ayında faiz artırım ihtimalini ise %44 olarak fiyatlaması, Dolar Endeksindeki Sınırlı yükselişin nedenini açıklamakta.
 
Bizim görüşümüz ise Piyasaların gelen veri akışına göre hareket edeceği ve 20-21 Eylüldeki FED toplantısına kadarki ihtimallerin fiyatlanmasında gelecek olan veri akışının, sözlü beklenti yönetimlerinden çok daha fazla etkili olabileceği yönünde.
 
Bu durumu ilerleyen zamanlarda hep birlikte göreceğiz.
 
Yurt içine bakacak olursak; 15 Türk bankasının yerel para biriminden uzun vadeli kredi notlarını birer kademe düşüren Fitch, bunun geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin yerel para birimi cinsinden kredi notunun metodoloji değişikliği nedeniyle "BBB"den "BBB-"ye düşürülmesine bağlı olarak alındığı açıkladı.
 
Küresel anlamda Doların değer kazanımı, Fitch'in Bankalarımızda not indirimine gitmesi (Özellikle BİST'te işlem gören Bankalar üzerinde negatif etki yaratabilir), Cerablus'ta ve yurt içinde yaşanan bir takım olumsuz gelişmeler; haftanın ilk işlem gününde satış baskısını artırabilecek unsurları oluşturmakta.
 
Bununla birlikte yarın 30 Ağustos zafer Bayramı Nedeniyle Borsa İstanbul'da işlem yapılmayacak olunması (Resmi Tatil) bir diğer etkili unsur. Dolayısıyla gün içerisinde haber akışına bağlı olarak gelebilecek ani kâr satışlarına karşı dikkatli olmakta fayda var. (Bu paragraf kişisel bir senaryo olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir!)
 
Bugünün veri ajandasında yoğunluk, geçtiğimiz Cuma olduğu gibi ABD tarafında. Günün ikinci yarısında açıklanacak Kiişisel Gelir, Kişisel Gider ve Reel Kişisel Tüketim gibi önemli veri akışının yanı sıra Yellen'in 16:30'da bir konuşma yapması beklenmekte. (Yellen Konuşması; faydalandığımız ve yabancı bir veri kaynağından aldığımız ekonomik takvime sonradan eklenmiş olup, yanlışlık yaşanmaması adına bu verinin bireysel olarak kontrol edilmesini öneririz.)
 
Rehberlerimiz sabah saatlerinde 2,95'li seviyelerdeki seyrini sürdüren Dolar/TL, 10 Yıllık Tahvil Faizlerimiz, Altın, Dolar Endeksi ve Petrol fiyatları olup; içeride ve dışarıda gündeme yön verebilecek ve BİST100 Endeksinin seyrini etkileyebilecek tüm gelişmeleri yakinen takip ediyor olacağız.
  
A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş.

Günün önemli şirket haberleri - 29.08.2016

 

Piyasalar Yellen'ın konuşmasına odaklandı

 

Dolar/TL 2.95 seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)