E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed'den korkmuyor---

Piyasalar Fed'den korkmuyor

Piyasalar Fed'den korkmuyor
17 Şubat 2017 - 11:16 borsagundem.com

Gelişen piyasa para ve hisse senetleri Yellen'in açıklamalarını umursamadı

Gelişen piyasa paraları ve hisse senetlerine ilişkin göstergeler, Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu hafta gerçekleştirdiği konuşmasına karşın, 18 ayın zirvesine yakın seviyelerde seyretti. Yellen'ın politika yapıcıların faiz artırımı beklentilerini Mart gibi yakın bir vadeye kadar çekebileceğini belirtmesi ardından Mart ayına ilişkin faiz artırımı ihtimali önemli ölçüde yükselmişti. Gelişen piyasalara ilişkin gösterge hisse senedi endeksi 2017 yılında yüzde 10 yukarıda bulunuyor. Gelişen piyasa paraları endeksi ise 2012 yılından beri görülen en iyi yıl başlangıcını gerçekleştirdi.

Söz konusu durum bir miktar sıradışı. ABD'de sıkılaştırmacı politika, traderların yükselen faizlerin etkisiyle traderları riskli varlıklardan çekmesiyle, genellikle gelişen piyasalar için “sorun” anlamına gelir. Buna karşın yatırımcılar bir süredir faiz artırımının gelmekte olduğunun farkında olmasına rağmen, ABD ekonomisindeki güçlü büyümenin gelişen piyasalarda büyümeyi tetikleyeceği, şirket karlarını artıracağı ve emtia ihracında fiyatları destekleyeceği fikrine odaklanmayı tercih ediyor.

Londra'da Ashmore Group araştırma birimi yöneticisi Jan Dehn, “Gelişen piyasalar çok ucuz. Gelişmiş piyasa tahvillerinden hisse senetlerine ve gelişen piyasalara geçiş, gelişen piyasalar ve ABD hisseleri arasındaki pozitif korerlasyona dönüşü tetikledi.” dedi.

MSCI Gelişen Piyasa Paraları Endeksi, 2017 yılının ilk birkaç haftasında yüzde 4'e yakın yükseliş kaydetti. Bloomberg tarafından takip edilen 24 gelişen piyasa parasının 21'i dolar karşısında değer kazandı. Kasım ayında gerçekleşen ABD seçimlerinden Donald Terump'ın sürpriz bir şekilde zaferle ayrılması ardından güvenli varlık arayışının etkisiyle gelişen piyasa paralarında satış yaşanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)