E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed'e kitlendi---

Piyasalar Fed'e kitlendi

Piyasalar Fed'e kitlendi
17 Eylül 2014 - 20:50 borsagundem.com

​Uluslararası piyasalar Fed'in politika kararlarına kilitlenmiş durumda

ABD Hazine tahvilleri yükselirken, ABD hisseleri Merkez Bankası Fed'in politika kararları öncesi TÜFE'nin düştüğünü gösteren veri ile dalgalı seyrediyor. Gelişen piyasa hisseleri Çin Merkez Bankası'nın teşviği ile ralli yaparken, petrol fiyatları geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 13'te yüzde 0.1'den az geriledi. Dow Jones endeksi DuPont Co.'nun çıkışı ile rekor seviyeye yükselmesinin ardından yüzde 0.1'den az değer kazandı. ABD'nin 10 yıl vadeli tahvili faizi 3 baz puan düşerek yüzde 2.57 oldu. MSCI Gelişen Piyasa Endeksi yüzde 0.9 artış kaydetti. Dolar yatay seyrederken, WTI petrol yüzde 0.9 aşağıda seyrediyor.

Çin'de merkez bankası, konu hakkında bilgi sahibi bir hükümet yetkilisine göre, ülkenin en büyük bankalarına 500 milyar yuan (81 milyar dolar) enjekte edecek. Bu durum, Çin'in ekonomisindeki yavaşlamaya ilişkin endişeleri işaret ediyor. Fed'in, bugünkü toplantısında, varlık alımlarını sonlandırmasının ardından faizleri "kayda değer" bir süre düşük tutacağı yönündeki taahhüdünü sürdüreceği spekülasyonu, doların dün düşmesine neden oldu. Avrupa'da otomobil satışları yıllık bazda rekor büyüme gerçekleştirdi.ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verisinin Ağustos ayında değişmemesi bekleniyor. Euro Bölgesi enflasyonu ise beklenenden yüksek çıktı.

Londra'da Coutts & Co. küresel hisse senedi strateji müdürü James Butterfill, "Fed muhtemelen, parasal gevşemeyi Ekim ya da Kasım ayında sonlandırmak üzere azaltmaya devam edeceğini ve faizleri uzun süre düşük tutmayı sürdüreceğini söyleyecek," dedi ve "İlk faiz artırımının ne zaman olacağı konusunun açıklığa kavuşturulmasını beklemiyorum. Bunu açık bırakacaklar, zira birkaç zayıf veri noktası var" şeklinde görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)