E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar FED toplantısını bekliyor---

Piyasalar FED toplantısını bekliyor

Piyasalar FED toplantısını bekliyor
30 Temmuz 2014 - 16:32 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in bugün sona erecek olan ve faiz artırımı ile tahvil alım programının görüşüleceği toplantısını izliyor

ABD endeks vadelileri yükselirken, Avrupa hisseleri dalgalı bir seyir izliyor. Avustralya tahvilleri ABD hazine tahvilleri ile birlikte Fed’in para politikası kararını açıklaması öncesinde yükseldi. Kurşun düşerken, Rusya hisseleri ve ruble ABD ve Avrupa’nın yaptırımları artırmasının ardından güçlendi.

Stoxx Euro 600 Endeksi, Londra saati ile 08:18’de 342.13 puan seviyesinde büyük bir değişiklik göstermedi. Standar & Poor’s 500 Endeks vadelileri yüzde 0.2 yükseldi. Rusya’da Micex Endeksi, yüzde 1.6 artış gösterirken, ruble dolar ve euro karşısında değerlendi. Hang Seng China Enterprises Endeksi, Hong Kong’ta kazançlarını azalttı. 10 yıl vadeli Avustralya tahvil faizi, beş baz puan düştü. 3 ay vadeli kurşun kontratları, 28 Temmuz’da 17 ayın en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Londra’da yüzde 1.8 geriledi. Brent petrolü ise değer kaybetti.

Fed politika yapıcılarının bugün sona erecek olan iki günlük toplantında, teşvik programını altıncı kez daraltmaları ve faiz oranlarının artış tarihi ile ilgili müzakere yapmaları bekleniyor. ABD’nin Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar üç bankayı ve devlete ait bir gemi inşa şirketini kapsayacak şekilde ve Avrupa’nın da benzer tutum sergilemesinin ardından genişletildi. JPMorgan Chase & Co., Çin hisseleri için tavsiyesini, Hang Seng China Enterprises Endeksi’nin 28 Temmuz’da boğa piyasasına girmesinin ardından ‘tut’tan ‘al’a yükseltti.

Singapur merkezli Bank Julius Baer & Co. Asya araştırmaları müdürü Mark Matthews, “Piyasadaki ralli sürdürülebilir görünüyor. Piyasa için en önemli risk faktörleri jeopolitik olanlar ve ABD’nin faiz artırım yönü. Fed büyük olasılıkla Eylül 2015’te faiz artırımını gerçekleştirecek. Ancak öyle küçük bir oranda olacak ki piyasaya etkisi çok az olacak” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kırılgan Beşli30 Temmuz 2014 18:02

    Kırılgan Beşli 2015 de ağır krize girecek yorumları başladı yurtdışında! Yaklaşıyor yaklaşmak ta olan! Özellikle konut balonuna dikkat çekiliyor ve balon seneye patlayacak tahminleri yapılıyor