E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed başkan adaylarına nasıl tepki verir---

Piyasalar Fed başkan adaylarına nasıl tepki verir

Piyasalar Fed başkan adaylarına nasıl tepki verir
05 Ekim 2017 - 10:30 borsagundem.com

Piyasalarda Fed başkan adayları ile ilgili fiyatlamalar netleşiyor

ABD Başkanı Donald Trump gelecek haftalarda yeni Fed başkanını açıklasa da açıklamasa da yatırımcıların hangi başkana, nasıl tepki vereceği belli olmaya başladı.

Eski Fed Guvernörü Kevin Warsh adaylar içinde en şahin isim olarak görülüyor; bu da daha fazla faiz artırımı ve daha yatay bir verim eğrisi anlamına geliyor. Güvercin duruşu ile tanınan Janet Yellen’ın görev süresinin uzatılması piyasalara rahat bir nefes aldırabilir ve dolayısıyla hisse senetlerinden para birimlerine daha az oynaklık gözlenebilir. Bahislerde önde giden isim olan Fed Guvernörü Jerome Powell, bu iki senaryonun ortalarında yer alıyor.

Kuşkusuz ki sıradaki Fed Başkanı sadece bir isim ve ABD’nin para politikası ve mali regülasyonlarının gidişatını tek başına belirlemeyecek. Ancak, 29 Eylül’de Trump ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in Warsh ile bir araya geldiğinin ortaya çıkmasıyla görüldüğü üzere piyasalar bir sonraki başkanın kim olacağına fazlasıyla önem veriyor. Özellikle de Fed para politikasını dünyanın geri kalanından daha hızlı şekilde sıkılaştırmaya ve teşviklerini geri çekmeye çalışırken...

NatWest Markets ABD Stratejisti John Briggs, "Herkes büyük ölçüde Yellen’in başlattığı işe devam etmeyi tercih edecektir" dedi. Warsh liderliğindeki bir Fed ile Yellen’in görevine devam ettiği bir Fed arasındaki fark, "sekiz faiz artırımı yerine iki faiz artırımı"ndan çok "dört faiz artırımı yerine iki faiz artırımı" şeklinde olacaktır.

JANET YELLEN

Statükonun korunması ve Yellen’ın görevine devam etmesi en azından piyasalarda oynaklığı azaltıcı bir etki yaratacak.

Briggs, "Son dönemde düşük enflasyon verilerini göz ardı etmeye çalıştığı için ne kadar güvercin olarak algılanacağını bilmiyorum ama daha iyi tanınan, daha iyi anlaşılan ve daha az volatil olacağı kesin." değerlendirmesini yaptı.

KEVIN WARSH

TD Securities Stratejisti Priya Misra’ya göre Warsh’ın seçilmesi en yüksek ihtimal. Misra, "Piyasanın en büyük tepkiyi Warsh’a verecek olmasının nedeni eleştirilerini bugüne kadar en yüksek sesle dile getiren isim olması." dedi ve ekledi: "Şahinler kampında olduğu çok açık ve bu da bize seçilirse verim eğrisinin yataylaşacağını gösteriyor."

3 ve 30 yıllık ABD tahvilleri arasındaki faiz spreadi 29 Eylül’de, Trump’ın Warsh ile görüştüğü haberinin çıkmasıyla 6 baz puanlık, yılın en sert düşüşünü yaşadı. Citigroup Inc. Stratejisti Ruslan Bikbov’a göre resmi olarak göreve getirildiği açıklanırsa piyasa tepkisi en az bu seviyede olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)