E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar faiz artırımına odaklanmış durumda---

Piyasalar faiz artırımına odaklanmış durumda

Piyasalar faiz artırımına odaklanmış durumda
21 Kasım 2014 - 07:23 borsagundem.com

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in faiz artırımının 2015'in ilk 6 ayında yapmasını piyasaların beklediğini söyledi

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, piyasalarda Fed'in faiz artırımına gelecek yaz başlayacağı yönünde genel bir beklenti olduğunu ve bu beklentinin ekonomik değerlendirmelere dayanmadığını söyledi. 
Piyasa katılımcılarının büyük bölümümünün faiz artırımının Haziran 2015'de başlayacağına oynadıklarını belirten Bullard, ancak bu beklentinin nedeninin ekonomik değil, Fed Başkanı Janet Yellen'in yılda 4 FOMC toplantısı sonrasında düzenlediği basın toplantılarından 
birinin bu tarihte gerçekleşecek olması olduğunu öne sürdü. 
Bullard, piyasaların böyle beklentiler içine girdiği bir ortamda Fed'in kararlarının ekonomik verilere bağlı olacağı söyleminin olması gerektiği kadar güvenilir olamadığını belirterek, Haziran ayı geldiğinde Fed'in kendisini baskı altında hissedeceğini vurguladı. 
Bullard, Fed'in bu baskıdan kaçınmak ve piyasalarda temelsiz beklentiler oluşmasını engellemek için 2015'de yapacağı 8 FOMC toplantısından sonra da basın toplantısı düzenleyebileceğini belirtti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)