E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar enflasyona odaklandı---

Piyasalar enflasyona odaklandı

Piyasalar enflasyona odaklandı
01 Eylül 2014 - 08:01 borsagundem.com

Piyasaları bu hafta yoğun gündem bekliyor

Hafta ortasında açıklanacak enflasyon rakamları borsa ve TL için belirleyici olabilir. Küresel piyasaları oldukça yoğun bir gündem bekliyor. Gözler Avrupa Merkez Bankası’nın toplantısından çıkacak sonuçta.

Ağustos'un son haftası piyasa için yoğun bir dönem oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında 62. Hükümet’i kurma görevi beklendiği gibi Ahmet Davutoğlu’na verildi. Yeni kabine de ise sürpriz yoktu. Küresel piyasalarda, Ukrayna’nın doğusundaki çatışmaların tansiyonu artırmasının yanı sıra, büyük merkez bankalarına ilişkin beklentiler varlık fiyatlarına yön verdi. 

DOLAR DÜŞTÜ, BORSA YÜKSELDİ 

Merkez Bankası kararları ve azalan belirsizlikle Türk Lirası, dolar karşısında hafta boyunca genel olarak değer kazanma eğilimindeydi. Ancak 2,15 seviyesi test edilse de, kur bu desteği kıramadı ve yeniden yukarı yönlü atak başlattı. Borsa ise haftayı yükselerek tamamlamayı başardı. 

GÖZLER ABD VE AMERİKA’DA 

Yeni hafta, iç piyasalarda 62. Hükümet için güven oylamasıyla başlayacak. Ayrıca TÜİK’in Çarşamba günü yayımlayacağı enflasyon rakamları, Merkez Bankası’nın para politikasında atacağı adımların fiyatlanmasıyla BIST-100 Endeksi ve TRY’li paritelerde (dolar/TL, euro/TL, gram altın) belirleyici olabilir. Bunun yanında küresel piyasaları oldukça yoğun bir gündem bekliyor. Avrupa Merkez Bankası’nın toplantısından çıkacak sonuçlar merakla beklenirken, ABD’den gelecek istihdam raporu ise Avrupa’nın faiz konusundaki duruşuna ışık tutabilir. 

Yükseliş 'tepki'de kalıyor

Altın bin 345 ve bin 322 seviyesinden başlatmış olduğu satıcılı seyrini bin 272 seviyesine taşıyarak aşağı yönlü baskılar için önemli sinyaller verdi. Bu sinyallerin teyit kazanabilmesi için bin 265 destek noktasının aşağı yönlü kırılması gerekiyor. Böyle bir durumda bin 240 ve bin 210 gibi seviyeler gündemimizde yer alabilir. Aksi takdirde yukarı yönlü çıkışlar tepkisel nitelikte devam edebilir. Bu tutum ise altın fiyatını yeniden bin 322 bariyerine taşıyabilir. Bin 322 öncesinde de bin 304, kontrol noktası olarak ifade ediliyor.

ALTINDA 1.250 $ İHTİMALİ

ECB'NİN faiz kararı, Draghi’nin basın toplantısı ve ABD’den gelecek tarım dışı istihdam verisi 1.304 doların geçilip geçilmemesi konusunda yol gösterici olabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)