E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar "Clinton-Trump" münazarasını fiyatlıyor---

Piyasalar "Clinton-Trump" münazarasını fiyatlıyor

Piyasalar Clinton-Trump münazarasını fiyatlıyor
27 Eylül 2016 - 08:17 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, ABD başkanlı seçimleri öncesi adayların ilk TV münazarasını fiyatladı

Finans piyasaları, Amerikan başkanlık seçimleri öncesi üç televizyon münazarasının ilkinde Demokrat aday Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasındaki tartışmayı fiyatlarken, Meksika pesosu rekor düşük seviyeden ralli yaptı, ABD endeks vadeli kontratları yukarı yönde hareket etti, altın geri çekildi.

Cumhuriyetçi adan Trump'ın seçim performansının bir göstergesi olan Meksika pesosu yaklaşık yüzde 2 değer kazandı ve Kanada doları Mart ayından bu yana en düşük seviyesinden güç kazandı. Bu durum, yatırımcıların Trump'ın seçimi kazanma ihtimalini daha az gördüğünü işaret ediyor. Aralarında Japon yeninin de olduğu güvenli liman niteliğindeki varlıklar değer kaybetti. Yen 16 öenmli para biriminin tümü karşısında düştü.

CNN/ORC'nin izleyiciler üzerinden yürüttüğü kamuoyu yoklaması, izleyicilerin yüzde 62'sine göre, ilk TV münazarasını Clinton'ın kazandığını gösterdi. Meksika pesosunun değer kaybedeceğine ilişkin bahisler, TV münazarası öncesi, bazı kamuoyu araştırmalarının Trump'a desteğina rttığı ve iki aayın başabaş duruma geldiğini göstermesinin ardından rekor seviyeye yükseldi. Trump'ın başkanlığa seçilmesi durumunda Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nı tartışmaya açacağı taahhüdünde bulunması Meksika pesosunu olumsuz etkiliyor. Citigroup Inc., Trump'ın seçilmesi durumunda hisse sentlerinde güçlü düşüşler olabileceğini ve altın ve döviz piyasalarında volatilitenin artabileceğini kaydetti.

Sydney'de Westpac Banking Corp.kıdemş döviz stratejisti Sean Callow, "Tartışmandan Hillary Clinton galip çıktı gibi görünüyor," dedi ve "Peso, Kanada doları, S&P vadeli kontratları ve Avustralya doları, hepsi birlikte yükseliyor. Risk varlıklarında ferahlama rallisi görülüyor" şeklinde görüş bildirdi.

Meksika pesosu Tokyo saati ile 12:53'te yüzde 1.8 yükselerek iki ayın en hızlı çıkışını gerçekleştridi.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 27.09.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 27.09.2016

 

Clinton-Trump tartışmasının kazananı belli oldu

 

Asya hisseleri "finans" sektörü öncülüğünde düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)