E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar Bitcoin'le yön buluyor---

Piyasalar Bitcoin'le yön buluyor

Piyasalar Bitcoin'le yön buluyor
08 Aralık 2017 - 08:56 borsagundem.com

Asya borsaları kripto para birimi Bitcoin'in vadeli işlemlere konu olacak olmasıyla yükseliş yaşadı

Asya borsaları, Çin ve Japonya'daki ekonomik verilerin beklentilerin üzerinde gelmesi ve yatırımcıların piyasanın yeni kripto yıldızı bitcoinin yükselmesine verdiği tepkiyle ikinci günde de yükseldi. Bitcoin meraklıları bu hafta sonu başlayacak vadeli işlemlerle sanal paranın meşruiyete kavuşmasını bekliyor. Beijing'de ihracat Kasım ayında yıllık bazda beklentilerin iki katından fazlaya çıkarak yüzde 12.3 artarken, ithalat yaklaşık yüzde 18 arttı. Japonya'nın Nikkei endeksi, yenin dolar karşısında gerilemesiyle dün yüzde 1.45 yükseldikten sonra bugün yüzde 1.1 artışla haftanın başında gördüğü seviyeye geldi. Revize edilen veriler, Japonya ekonomisinin işletme harcamalarının yükselmesiyle tahmin edilenden iki kat fazla büyüdüğünü gösterdi. Avustralya borsası, yüzde 0.3 yükselirken, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ise yüzde 0.6 arttı. Bitcoin, Bitstamp Borsası'nda sadece iki haftada değerini ikiye katlayarak 16,666 doları aştı.

DÖVİZ

Dolar, ABD hükümetinin fonlamasını geçici olarak genişletmeye yönelik bir tasarının Kongre'den geçmesinin, yatırımcıların vergi reformu tasarısının da geçeceğine dair iyimserliğini artırmasıyla başlıca para birimleri karşısında yükselirken, haftalık olarak da kazanım kaydetmeye hazırlanıyor. Reuters anketine katılan uzmanlar günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak tarım dışı istihdamın 200,000 olmasını bekliyorlar. Dolar endeksi 93.801 ile yatay seyrederken, haftalık yüzde 1 artıda bulunuyor. ABD Kongresi hükümeti 22 Aralık'a kadar geçici olarak finanse etmek için bir yasa geçirerek, doların önündeki büyük bir engeli kaldırmış oldu. Tasarı imzalanması için Başkan Donald Trump'a önderilecek.

PETROL

Petrol fiyatları, OPEC öncülüğünde üretim kesintisinin bu yıl piyasayı sıkılaştırdığı bir ortamda Çin'in sonu gelmeyen ham petrol talebinden destek bulsa da, doların değer kazanmasıyla sınırlanarak yatay seyrediyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı son kapanışı olan 56.69 dolardan neredeyse değişim göstermeyerek varil başına 56.68 dolarda bulunuyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı hafif değişimle varil başına 62.21 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın, dün son dönemdeki işlem aralığının altına gerileyerek dört aydan uzun sürenin dip seviyesini gördükten sonra yükseldi. Spot altının ons fiyatı dün 1,243.71 dolar ile 26 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.2 artışla 1,248.86 dolara yükseldi. Art arda üçüncü hafta gerileyen spot altın, Mayıs başından bu yanaki en büyük haftalık kaybını kaydetmeye hazırlanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)