E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar banka bilançolarına odaklandı---

Piyasalar banka bilançolarına odaklandı

Piyasalar banka bilançolarına odaklandı
20 Temmuz 2018 - 09:26 borsagundem.com

Önümüzdeki hafta bankalar bilanço açıklamasında bulunacak ve bundan dolayı hacimsiz seyir etkisini sürdürüyor

BIST… BIST 100 endeksi hisse bazlı alımlarla yükseldi… Global hisse piyasalarında doların değer kazanmasına bağlı olarak gelişen ülke varlıkları negatif seyir izledi. Buna karşın endeks, yüksek faiz ortamından ve USDTRY’deki yükselişten fayda sağlayacak şirketlere gelen alımlarla günü %0,74 yükselişle 93,002 seviyesinden tamamladı. Endekste ağırlığı olan hisseler arasında, güçlü turizm sezonundan etkilenen TAVHL %6,67, yüksek enflasyon ve yüksek faiz ortamından olumlu etkilenen BIMAS %4,10 ve TL’deki düşüşten olumlu etkilenen EREGL %2 yükselişle günü tamamladı. Gelecek hafta açıklanacak banka bilançoları öncesinde endeksin, bilanço beklentilerine bağlı olarak yükseliş eğilimini korumasını beklemekteyiz. Yükselişin devam etmesi halinde 94 bin ve 99 bin direnç seviyesinde bulunuyor. Sabah itibariyle Asya piyasaları karışık seyir izlemekte. Çin ve Hindistan borsaları yükselişteyken, Japonya ve Endonezya borsaları düşüşte. S&P vadelileri ise yatay hareket etmekte.

USDTRY… Gelişen ülke para birimleri eşliğinde yükseldi… Çin yuanındaki %0,8’lik değer kaybı, gelişen ülke para birimleriyle beraber TL’yi negatif etkiledi. Parite dün gün içerisinde 4,78-4,84 bandında hareket ederek günü 4,80 seviyesinde tamamladı. Gelecek hafta TCMB’den 75 baz puanlık faiz artırımı olasılığının yüksek olmasına rağmen doların global anlamda değer kazanmasına bağlı olarak TL’nin yatay eğilimli seyir izlemesini bekliyoruz.

EURTRY… TL’deki değer kaybı ile yükselişte… Gelişen ülke para birimlerindeki satış baskısından TL’nin de büyük ölçüde etkilenmesi paritede yükselişe neden oldu. Parite dün 5,57 – 5,62 bandında hareket ederek günü %0,28 yükselişle 5,60 seviyesinde tamamladı.

EURUSD… Trump’ın FED’i eleştirmesiyle birlikte tepki yükselişinde… FED Başkanı Powell’ın konuşmasının ardından Eylül ve Aralık aylarında faiz artırımı beklentilerinin yükselmesiyle, bu hafta doları yukarı yönlü hareketine devam etti. Dolayısıyla parite de dün satış baskısı altında kalarak 1,1575 seviyelerine kadar geriledi. Bununla birlikte dün akşam Trump’ın, FED’in parasal sıkılaştırmasına yönelik memnuniyetsizliğini dile getirmesi sonrasında paritede 1,16 seviyelerine kadar yükseliş görüldü. Paritenin orta vadede 1,15 – 1,18 bandında hareket etmesini, uzun vadede ise 1,15 desteğinin aşağı yönlü kırılmasını beklemekteyiz.

XAUUSD… Dolardaki yükselişe bağlı olarak düşüşte… Ons bazında altın, FED’in faiz artırım beklentilerine paralel olarak dolar endeksindeki yükseliş nedeniyle baskılanıyor. Dün gün içerisinde 1215 seviyelerini test eden altının, doların güçlenmesine bağlı olarak kısa vadede düşüş eğilimli seyir izlemesini, uzun vadede ise kayıplarını toparlayarak yükselişe geçmesini beklemekteyiz.

GLDGR… Hafif düşüş eğilimli seyir… Dolardaki güçlenme ve altındaki negatif seyrin dün devam etmesi nedeniyle, gram altın hafif negatif seyir izledi.

BRENT… Petrol arz ve talebindeki belirsizlikler nedeniyle karışık bir görünümde… Piyasaların global büyümeye ilişkin yavaşlama beklentileri, jeopolitik riskler ve petrol arz-talebine ilişkin belirsizlikler nedeniyle brent petrol fiyatlarında dalgalanma devam etmekte. Dün günü %1,17 düşüşle 72$ seviyesinden tamamlayan brent petrol için genel görüşümüz, orta ve uzun vadede emtia fiyatlarındaki negatif seyre eşlik ederek düşüş eğilimli seyir izleyeceği yönünde.

S&P 500… Kar satışları eşliğinde hafif negatif seyir… ABD hisse piyasaları bilanço sezonunda hafif yükseliş eğilimli seyir izlese de, dolardaki yükselişin dün gün içerisinde S&P 500 endeksine etkisi oldukça sınırlı kaldı ve endeks günü -%0,36 düşüşle 2,806 seviyesinden tamamladı. Böylece ABD hisse piyasaları, global Hisse piyasalarındaki negatif ortamla eş yönlü hareket etmiş oldu.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika20 Temmuz 2018 09:44

    BIST'in güne yatay açılışla başlaması bekleniyor. Bankaların yılın ikinci yarısı için gelecek bilançoları alınıp satılıyor.