E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasalar ABD verisine odaklandı---

Piyasalar ABD verisine odaklandı

Piyasalar ABD verisine odaklandı
04 Eylül 2015 - 08:19 borsagundem.com

ABD tarım dışı istihdam verisi piyasalar için yön belirleyici olacak

ABD'de bugün açıklanacak istihdam verileri piyasalar tarafından merakla bekleniyor.
Analistlerin tarım dışı istihdam için tahminleri 220 bin artış olacağı şeklinde oluştu. İstihdamda bir önceki ay 215 bin artış olmuştu. Piyasalarda işsizlik oranı için beklenti ise yüzde 5,3 olan rakamın yüzde 5,2'ye ineceği şekillendi. 
Tarım dışı istihdam verisi, Fed'in ilk faiz artırımını bu ay yapıp yapmayacağı konusunda en belirleyici verilerden biri olacak. İstihdamdan gelecek rakamın 2006 yılından bu yana değişmeyen faiz oranlarında bir artışı karşılayabilecek kadar güçlü olup olmayacağı piyasalar tarafından takip edilecek.
Analistler son dönemde Fed'in bu ay faiz artırımına gideceği yönünde tahminlerini düşürdüler. Daha önce yüzde 60'lara kadar çıkan artış ihtimali oranının son dönemde yüzde 30'lara kadar düştüğü belirtiliyor.
ABD Merkez Bankası'nın faiz kararı 17 Eylül'de açıklanacak. Bu toplantıda artırım kararı çıkmaması durumunda 28 Ekim ve 16 Aralık tarihlerinde gerçekleşecek toplantılar beklenecek.
ADP ve Macroeconomic Advisers tarafından Çarşamba günü açıklanan özel sektör istihdamı piyasa beklentilerinin altında kalmıştı. Piyasalar200 bin artış olacağı yönünde görüş belirtirken, rakam 190 bin artış şeklinde oluşmuştu. Özel sektör istihdam rakamları son dönemde ayrışsa da yine de piyasalar için tarım dışı istihdam için öncü olarak görülüyor.
Dün ise haftalık işsizlik başvuruları 274 bin beklentisinin üzerine çıkarak 282 bin olmuştu. Analistlerin daha yakından izlediği 4 haftalık ortalamalar ise 3 bin 250 artışla 275 bin 500 seviyesine çıktı.
Tarım dışı istihdam verisi TSİ 15:30'da açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)