E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Piyasalar ABD verileriyle yön buluyor---

​Piyasalar ABD verileriyle yön buluyor

​Piyasalar ABD verileriyle yön buluyor
19 Ağustos 2014 - 22:28 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, azalan küresel jeopolitik endişelerden olumlu etkileniyor

Tüm dünyada hisse senetleri, küresel jeopolitik endişelerin hafiflemesi ile birlikte yükseldi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselirken, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. 10 yıllık ABD Hazine tahvili fazla değişmezken, aynı vadedeki Alman devlet tahvil faizi yüzde 1'in altına indi. Dolar euro karşısında 9 ayın yükseğine çıkarken, altın yüzde 0.2 gerilemeyle 1,296.40'tan alıcı buldu.

ABD'de bugün açıklanan konut başlangıçları verisi sekiz ayın en yüksek seviyesine çıkarken, enflasyon yavaşladı. İngiltere'de enflasyon ekonomist tahminlerinden daha fazla yavaşlayarak, Merkez Bankası'na faizleri düşük tutma fırsatı verdi. Kızıl Haç, Ukrayna'da ateşkes görüşmelerinin bir sonuca varamaması ile birlikte, Rus yardım konvoyu için bir güvenli geçiş planına yönelik çalışmalarını sonuçlandırmaya yaklaştı ve ABD, Irak'ta İslam Devleti (ID) militanlarına karşı "sınırlı" hava saldırılarına devam edeceğini açıkladı. ABD'de Home Depot Inc., TJX Cos. ve Medtronic Inc.'nin kar rakamları analistlerin tahminlerini aştı.

Londra'da bulunan Societe Generale SA stratejisti Jorge Garayo konuya ilişkin " Kısa vadede enflasyonda ciddi artışlar beklenmiyor. Bu da demek oluyor ki Fed'in de aralarında bulunduğu merkez bankaları, faiz artırımı konusunda biraz daha ağır davranabilir" yorumlarını yaptı.

ABD'de hisse senetleri ve dolar, konut başlangıçları verisinin iyimserliği artırmasının ardından yükseldi. Dolar euro karşısında yüzde 0.4 değer kazanarak, 1.33174 ile 7 Kasım'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Dolar yen karşısında ise yüzde 0.3 çıkışla 102.89'dan alıcı buldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)