E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Piyasalar ABD verilerini takip ediyor---

​Piyasalar ABD verilerini takip ediyor

​Piyasalar ABD verilerini takip ediyor
15 Eylül 2014 - 18:52 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar ABD'den gelen sanayi üretimi gibi veriler ile yön buluyor

ABD hisseleri, Nasdaq 100'ün yüzde 0.9'luk düşüşü ile gerilerken, ABD'de sanayi üretiminin beklenmedik şekilde 7 aydır ilk kez gerilemesinin ardından Hazine tahvilleri 7 günlük gerilemeyi sonlandırdı. Bakır fiyatları Çin'den gelen zayıf veri ile değer kaybetti.

Standard & Poor's 500 Endeksi, teknoloji hisselerindeki yüzde 0.6'lık gerileme ile, New York'ta saat 11:05'te yüzde 0.2 düşüş kaydetti. 10 yıl vadeli ABD tahvili faizi 2 baz puan düşerek yüzde 2.59 oldu.Gelişen piyasa hisseleri düşüşü 8. güne taşırken, Rus rublesi 3. günde de gerileyerek rekor düşük seviyeye geldi. Bakır yüzde 0.5 değer kaybı yaşadı ve dolar ile petrol fiyatları kayıplarını azalttı.

ABD'de sanayi üretimi, otomotiv üretimindeki yavaşlamanın da etkisi ile Ağustos ayında yüzde 0,1 gerileyerek, 7 ayın ilk düşüşünü kaydederken, New York Fed imalat sanayi endeksi beklentilerin üstünde geldi. Fed toplantısı yarın başlayacak. Ekonomi İşbirliği ve Kalkınma Teşkiları (OECD), artan jeopolitik riskler ve düşük Avrupa enflasyonundan dolayı, dünyanın en gelişmiş ekonomileri için büyüme tahminlerini düşürdü. Çin’in sanayi üretimi, küresel finansal kriz ve sabit varlık yatırımlarındaki büyümenin beklentilerin altında kalmasından bu yana en zayıf şekilde yükselerek dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin yavaşladığına işaret etti.

Royal Bank of Scotland Group Plc'nin tahminine göre, Çin ekonomisi bu yıl yüzde 7.2 büyüyecek. Banka'nın önceki tahmini yüzde 7.6 büyümesi yönündeydi. Çin'de sanayi üretimi, haftasonu açıklanan veriye göre, Ağustos ayında, küresel finansal krizden bu yana en yavaş artışını gerçekleştirdi. Perakende satışlar verisinin Ağustos ayında son dört ayın en hızlı yükselişini göstermesi, Fed'in bu haftaki toplantısında faiz artırımına doğru hareketin işaretini vereceği beklentisini artırdı. ABD'de bugün açıklanan New York Fed imalat sanayi endeksi verisi beklenenden güçlü çıktı. ABD'de bugün ayrıca sanayi üretimi verisi de açıklanacak. Fed'in iki gün sürecek toplantısı yarın başlayacak. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov ile bir araya gelecek. 

TIAA-CREF Asset Management'ın küresel yatırım stratejisti Dan Morris, Bloomberg Television'da Jonathan Ferro'nun sunduğu "On the Move" programına yaptığı değerlendirmede, "Dolarda güçlenme, parasal genişlemenin (QE) sonuna yaklaştığımızı bilmemizle birlikte, önceden beklediğimiz bir şey," dedi ve "Gelişen piyasalar kısmında negatif bir tepki görüyorsunuz, zira nakitin yeniden ABD'ye akması ile birlikte, bu ülkelerin para birimleri dolar karşısında zayıflamaya başladı" şeklinde görüş bildirdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)