E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar ABD verilerini takip edecek---

Piyasalar ABD verilerini takip edecek

Piyasalar ABD verilerini takip edecek
25 Kasım 2014 - 09:04 borsagundem.com

''BİST 100 endeksi kayıp verme konusunda temkinli davranıyor…''

''BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününde 82.710-83.388 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 83.251  seviyesinden yatay  tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,14 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,32 değer kazandı.

Dün Avrupa’da veri akışı sakin olmakla birlikte, Almanya IFO iş ortamı endeksi takip edildi. Almanya Kasım ayı IFO iş ortamı endeksi 104,7 puan ile beklentilerin üzerinde açıklanırken 6 ay aradan sonra ilk kez yükseldi. Güne karışık seyir ile başlayan Avrupa borsaları haftanın ilk işlem gününde beklentilerin üzerinde açıklanan veri ve Avrupa Merkez Bankası’na ilişkin olarak büyümeyi desteklemek amacıyla ülke tahvillerinin satın alınacağı haberlerinin gündeme gelmesi ile birlikte destek bulan piyasalar gün boyu yükselişini sürdürdü. Gün sonunda Avrupa piyasalarındaki tabloda Londra borsasının negatif ayrıştığı görülürken, Avrupa borsaları günü yükselişle tamamladı. Bugün Euro Bölgesi’nde Almanya 3. Çeyrek büyüme verileri açıklanacak. Almanya ekonomisinin çeyreklik bazda yüzde 0,1, yıllık bazda ise yüzde 1,2 büyümesi bekleniyor.

ABD tarafında da veri akışının sakin olduğu bir gün geride bırakılırken, güne başlarken olumlu havanın görüldüğü ABD borsalarında Avrupa’da görülen iyimser havanın yansıması görüldü. Geçtiğimiz hafta merkez bankalarından gelen açıklamaların piyasalarda yaratmış olduğu pozitif etki ABD piyasalarında haftaya başlarken hissedilmeye devam edildi.

Bugün ABD’de 3. Çeyrek GSYH’nin ikinci revizyonu, tüketici harcamaları, çeyreklik PCE enflasyonu, konut fiyatları ve tüketici güveni verileri gündemimizde yer alıyor.

Geçtiğimiz hafta piyasalar kapandıktan sonra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P) Türkiye ekonomisi hakkındaki değerlendirmesinin etkisi haftanın ilk işlem piyasalardaki yerini aldı. Standard & Poor’s değerlendirmesine ilişkin olarak piyasaların gündeminde notta olmasa bile en azından görünümde bir düzeltme yapılır mı soruları yer alsa da, kuruluşun Türkiye’nin BB+ notunu ve negatif görünümünü teyit etmesi haftaya başlarken satıcılı bir açılışa neden oldu. Değerlendirmeye ilişkin gündemin yanı sıra Kasım ayı kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri takip edildi. Kapasite kullanım oranı yüzde 74,9’dan yüzde 74,5’e gerilerken imalat güveni ise 106,9 puandan 102,7 puana geriledi. İmalat güveni verisi Ocak ayından bu yana en düşük seviyeyi gördü. Güne satıcılı seyir ile başlayan BIST 100 endeksinde geçtiğimiz hafta görülen yükselişlerin ardından haftanın işlem gününde bir miktar kar satışları ile karşılaşıldı. Söz konusu kar satışlarının ivmesinin yavaşladığı görülen BIST 100 endeksi günü 83.000 seviyesinin üzerinde yatay tamamladı.

Kar satışlarının görüldüğü endeksin 82.500 seviyesinin üzerinde bir kapanış gerçekleştirmiş olması, teknik görünüm açısından olumlu görünümünü sürdürmesi olarak bir tablo ortaya koymaktadır. Bugün BİST endeksinde olumlu havanın korunabilmesi için 82.500 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Önem teşkil eden 82.500 seviyesinin üzerinde ısrarla tutunması durumunda 84.500 ve 85.000 seviyeleri direnç seviyeleri olarak izlenebilir. Endekste gevşeme görülmesi halinde 82.500 seviyesi aşağısında, 81.700 ve 81.000 destek seviyeleri karşımıza çıkmaktadır. Endeksin seyrinde 82.500 seviyesi önem arz etmekte olup, 82.500 seviyesinin kırılması durumunda satış baskısı yoğunlaşabileceği için dikkatle izlenmelidir. ''
ALB Menkul Araştırma

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)