E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasalar ABD verilerine odaklandı---

Piyasalar ABD verilerine odaklandı

Piyasalar ABD verilerine odaklandı
28 Ekim 2016 - 08:34 borsagundem.com

Destek Yatırım; gün içinde beklenen gelişmeleri yorumladı

KÜRESEL PİYASALARDA ÖNE ÇIKANLAR

Yurtiçi tarafta gün içerisinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) 2016 yılı 3. Enflasyon raporu sunumu takip edildi. Sunumda Merkez bankasının 2016 yılı sonu enflasyon beklentisini %7.5’ta sabit tuttuğunu ancak 2017 yılı enflasyon beklentisini %6.0’dan %6.5’a yükselttiğini görüyoruz. TCMB başkanı Murat Çetinkaya’nın konuşmasında da sadeleşmenin sonuna gelindiği mesajı alınırken, son çeyrekte iç talepteki yavaşlamaya bağlı olarak beklentilerin aşağı yönlü revize edildiğini izledik. Sunum öncesi kur tarafında yükseliş görülürken, Dolar/TL 3.1000 seviyelerin üzerinde denge arayışını sürdürdü.

Faiz indirimlerinin devam etmeyeceği beklentisi günlük borsa endeksini aşağı çekerken, bu beklenti bankacılık endeksini %1’in üzerinde değer kaybettirdi. İngiltere’den ise bugün 3.çeyrek büyüme rakamlarını takip ettik. İngiltere’de 3.çeyrek büyüme rakamı %0.5 artış kaydederken, yıllık bazda ise %2.3 ile beklentilerin üzerinde bir büyüme kaydedildiğini görüyoruz. ABD tarafında ise genel olarak olumsuz açıklanan veriler ön plandaydı. Çekirdek dayanıklı mal siparişleri aylık %0.2 artışla beklentileri karşılasa da, manşet dayanıklı mal siparişlerinin aylık %0.1 azalış kaydettiğini gördük. ABD haftalık işsizlik maaşı başvuruları ise 258K’ya yükselerek, beklentileri (255K) karşılamadı. Akşam saatlerinde yine ABD tarafında açıklanan konut verilerinin de olumlu geldiğini belirtelim. Verilerin ardından dolar küresel piyasalarda güçlü duruşunu korudu. OPEC beklentilerinin zayıflamasından kaynaklı haftalık düşüşünü koruyan petrol tarafında tepki alımları bugün sınırlıydı. Brent petrol %1’e yakın yükselirken, ABD tipi ham petrol ise %0.65 oranında yükseliş kaydetti. ABD piyasaları ise olumlu gelen verilerin ektisiyle bugün sınırlı alıcılı seyretti. SP500 endeksi %0.05 ve Nasdaq %0.20 primli işlem gördü.

Dolar/TL’de Kritik Direnç Noktası Aşıldı

Yurtiçi tarafta takip edilen TCMB’nin enflasyon raporu öncesinde kur tarafında kritik direnç noktası 3.0900’un aşıldığını görüyoruz. Merkez bankası enflasyon raporu sunumda sadeleşmenin sonuna gelindiği mesajı verilse de, faiz indirim beklentileri kur tarafını yukarı taşıdı. Ancak küresel piyasalarda bir dolar yükselişi olduğunu ve gelişmekte olan ülke para birimlerinde bir baskı olduğunu belirtelim. ABD tarafında izlenen çekirdek dayanıklı mal siparişleri ise aylık bazda beklentileri aştı. Ancak manşet mal siparişleri ve haftalık işsizlik maaşı başvurularının olumsuz geldiğini görüyoruz. Akşam saatlerinde açıklanan yine ABD konut verileri ise olumlu geldi ve kur tarafında yükselişler korundu. Teknik görünümde ise kur tarafında yükseliş kanalının devam ettiğini görüyoruz. 3.0880-3.0960 destek bölgesi olarak izlenebilir. Bu bölge üzerinde kaldığı sürece yükseliş kanalı sürebilir. 3.1130 direnci aşılırsa 3.1250 seviyesi gündeme gelebilir.

EURTRY Güçlü Seyrini Koruyor

Yurtiçi piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Çetinkaya’nın IV. Enflasyon raporunu takip etti. Son PPK toplantısında faiz indirimlerine ara veren TCMB, henüz sadeleştirmenin sonuna gelmedi. Faiz indiriminin devamı için çekirdek enflasyonda düşüş eğiliminin sürmesi bekleniyor. Özellikle önümüzdeki yıl için enflasyon tahminlerinin yukarı yönde revize edildiğini görüyoruz. Bu revizeler ile sadeleştirme sürecinin uygun bir zamanda sonuçlandırma amacında olduklarını görüyoruz. Yarın Euro bölgesinde herhangi bir veri akışı bulunmamaktadır, yurtiçi piyasalar ise Cumhuriyet Bayramı nedeni ile yarım gün kapalı olacaktır. Açıklamalar sonrasında, Euro/TL kuru 3,3900 seviyesi üzerine çıksa da kalıcı olamadı. Satışların hız kazanması için 3,3600 destek seviyesi altında fiyatlama görmemiz gerekebilir. Bu seviye altında 3,3385 takip edilebilir. Yükselişin devamında ise 3,3955-3,4220 dirençleri karşımıza çıkabilir.

Altında Yatay Görünüm Sürüyor

ABD’de bugün açıklanan zayıf veriler sonrası tepki alımlarının gerçekleştiği sarı metalde yükseliş denemelerinin sınırlı kaldığını görüyoruz. Aralık ayında FED’in faiz artıracağı beklentisi sarı metalde baskı oluşturmaya devam ediyor. Yarın açıklanacak ABD büyüme rakamı sarı metalin yönü açısından önem taşımaktadır. Teknik olarak incelediğimizde, 1276 direnç seviyesinin aşılması durumunda altında yükseliş isteği görülebilir ve 1288-1296 direnç seviyeleri ön plana çıkabilir. Söz konusu direncin aşılamaması halinde ise, 1261-1250 destek bölgesi takip edilebilir.

Gram Altın

TCMB’nin açıkladığı enflasyon raporu sonrası TL varlıklarında görülen zayıflık gram altında yukarı yönlü hareketleri destekledi. Kritik 125.90 direncinin aşıldığı gram altında bu seviye üzerinde kalındığı takdirde yükseliş isteği görülebilir. Ancak ons altındaki geri çekilmenin gram altındaki yükselişi sınırladığını da belirtelim. 125.90 seviyesi altında görülebilecek fiyatlamalarda ise, 123.70-122.10 destek seviyeleri olarak takip edilebilir.

Ham Petrolü Yatay Hareket Sürüyor

Petrol stoklarının dün sürpriz bir şekilde azalış göstermesi sonrası ham petrolünde tepki alımları hızlandı. Yarın ABD’den açıklanacak olan sondaj kule rakamları takip edilebilir. Öte yandan yarın OPEC’in resmi olmayan toplantısının başlaması bekleniliyor. OPEC ülkelerinin yapacağı açıklamalar takip edilecek. Teknik görüntüye baktığımızda ham petrolü önemli destek olan 48.90 seviyesini test etse de geçemedi. Bu seviyenin geçilmesi halinde satış baskısı hız kazanabilir. Tepki alımlarında ise 49.50 – 50.60 bölgesi gündeme gelebilir.

Brent Petrol

Brent petrolü yaşadığı aşağı yönlü kırılması sonrası 49.60 destek seviyesinde tutunmaya çalışıyor. Bir miktar tepki alımları gerçekleştiren brent petrolü için gün içinde 50.80 – 51.15 direnç bölgesi olarak takip edilebilir. Yükselişlerin devamı için 51.15 direnç seviyesinin aşılması önemli olabilecektir. Aksi halde geri çekilmelerde 49.65 kırılması halinde 48.90 seviyesi ön plana çıkabilir.

Destek Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • k228 Ekim 2016 09:00

    reis sen çok yaşa ekonomi süper allah senden bin kere razı olsun 50 sene daha başımızdasın sensiz olamaz......