E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasadaki karışıklık altına alım getiriyor---

Piyasadaki karışıklık altına alım getiriyor

Piyasadaki karışıklık altına alım getiriyor
04 Şubat 2016 - 10:36 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda piyasalardaki gelişmeleri değerlendirdi

Son günlerde piyasalardaki volatilite oldukça artarken, endekslerde yön bulmakta zorlanıyor. Merkez bankalarının ne yapacağını bilemez durumu, yapılan belirsiz açıklamalar, yatırımcılar üzerinde güven sorununa yol açıyor. Bu durumda ibre tekrardan altına doğru kaymaya başladı. Son 5 yıllık düşen trendininde üzerine çıkan altına talep neden olabilir? Bunun bir çok açıklaması var. Öncelikle ekonomik sisteme olan güven sorunu tekrar arttı ve parasal sistem tartışılmaya başlandı. Son Davos zirvesinden itibaren kağıt paranın yerini dijital paranın alacağına dair açıklamalar altın üzerindeki talebi arttırdı. Diğer bir gelişme ise merkez bankalarının normalleşme süreçlerinden vazgeçmeleri ve Fed’in elinin kolunun bağlanması. Opsiyon piyasasında yapılan fiyatlamalara göre Fed’in bu sene içerisinde faiz arttırma ihtimali %50 nin altına düşmüş durumda. Piyasa Fed tarafından faiz artışı gelmesinin zor olduğunu düşünüyor. Zaten Fed yetkililerinden gelen açıklamalarda kafa karıştırıcı olmayı sürdürüyor. En son Başkan Yrd. Fischer ‘ın yapmış olduğu negatif faiz sistemi başarılı açıklaması, yatırımcıların aklına Fed ilerleyen dönemlerde tekrar faiz indirebilir mi? sorusunu getirdi. Bu yüzden altının temel anlamda beklentisi de arttı. Bu beklentilerle birlikte altın 1140 direncinin üzerinde. Bu seviye şuan için önemli. Fiyatların bu seviye üzerinde kalması halinde ilk etapta 1170-1190 bölgesine hareketlenme gerçekleşebilir. Destek olarak ise 1125-1110 önemli.

AB Yardımı TL’ye Pozitif Yansır Mı?

Dün akşam saatlerinde gelen bir haber ile AB’nin Türkiye’ye sığınmacılar için verilecek 3 milyar euroluk yardım netleşmiş oldu. Daha önce de yapılan görüşmelere şahit olmuştuk ama AB tarafında bazı üyelerin itiraz etmesiyle belirsizlik hakimdi. Bu yardım AB ile ilişkilerin yeniden rayına gireceğine ve AB pazarının Türkiye için yeniden kazanç oluşacağı beklentisinden dolayı önemli. Böylece son yıllarda gerileyen ilişkiler, tekrardan kaldığı yerden ilerlemeye devam edebilir. USDTRY tarafında ise 2.90 desteğine kadar geri çekilme devam etti. Bu seviyeden tepki yükselişleri gelebilir. Ancak TL trendi şimdilik güçlü göründüğünden gelebilecek tepki hareketlerinin de zayıf kalma olasılığı yüksek. Yukarıda 2.90 seviyesi direnç olarak yer alırken, 2.87-2.84 destekleri ise geri çekilmelerde takip edilebilir.
İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)