E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada şirket karları ve Musul etkisi---

Piyasada şirket karları ve Musul etkisi

Piyasada şirket karları ve Musul etkisi
25 Ekim 2016 - 08:25 borsagundem.com

A1 Capital; açıklanmaya devam eden şirket bilançolarının da etkisiyle hisse bazlı hareketlenmelerin sürdürüleceğini belirtti

"Fed Başkanları Aralık’ı İşaret Etti (Mi?)…
Dün, gün boyunca kademeli alışların devam ettiği BIST100 Endeksinde kapanış, %1.38’lik bir yükselişle 79.932 seviyesinden gerçekleşti.

Bunun nedenlerinden biri, Euro Bölgesi ekonomisi için iyi sinyaller veren Ekim ayı imalat PMI datası oldu. Eylül ayında 52.6 seviyesinde gerçekleşmişken, iki buçuk yılın en yüksek seviyesi olan 53.3 ile 52.6’lık beklentiyi aştı. Bu veri tapering için zemin arayan AMB’nin elini güçlendirirken, Avrupa 4. çeyrek büyümesi için olumlu sinyaller verdi.

Fed cephesinde ise Ekim ayında faiz artırılmaması yönünde oy kullanan St. Louis Fed Başkanı Bullard, “Şimdilik ihtiyacımız olan tek bir faiz artışı” dedi ve Aralık ayını işaret etti. New York Fed Başkanı Dudley ise ABD Hazine Bakanlığı, Fed New York şubesi, ABD Sermaye Piyasası Kurulu (SEC)’nun da içinde bulunduğu kurumlarla beraber ortak bir kurul oluşturduğunu ve bu kurulun ABD hazine piyasasındaki işlemlerin daha iyi anlaşılabilmesi için ortak çalışmalar yürüttüğünü söyledi.

Bu açıklamalar sonrası Fed’in Aralık ayında faiz artıracağına ilişkin beklentiler güç kazandı. Cuma günü vadeli kontratlara göre Fed’in faiz artırımına gitme olasılığı %68 iken, pazartesi günü %71 seviyesindeydi.

Bugüne baktığımızda, yurtiçinde 14:30’da Ekim ayı kapasite kullanım oranı (Beklenti:%76,9), yurtdışında ise başta 18:30’da AMB Başkanı Draghi’nin konuşması olmak üzere, ABD’de Kırmızı Kitap ve
Conference Board (CB) Tüketici Güveni verileri yakından takip edilecektir.

Asya hisselerine baktığımızda, genel olarak olumlu görünen şirket karları ve ABD ile Euro Bölgesi’nde dün açıklanan PMI verilerinin iyileşmeyi işaret etmesiyle iki haftanın en yüksek seviyesine çıktı.
Öte yandan yurt içinde de açıklanmaya devam eden şirket bilançolarının da etkisiyle hisse bazlı hareketlenmelerin sürdürüleceğini belirtelim.

Diğer yandan devam eden Musul operasyonu, İran Cumhurbaşkanı ve Dış İşleri’nden yapılan açıklamalarla beraber Türkiye’nin bölgedeki rolü ve operasyonlara katılımı yakın takibimizde olmaya devam edecektir.

İç gündemin bir diğer ana maddesi olan Başkanlık sistemi için şekillenen Anayasa teklifi ise 29 Ekim sonrası meclise sunulabilir. Salı Irak’ın başkenti Bağdat’a bir ziyaret gerçekleştirecek olan OPEC Genel Sekreteri, Irak’ın üretim kısıtından muaf tutulması çıkışını görüşecek. Bu haber ile petrol varil başına 50 dolar dolaylarında işlem görüyor.

Güne dolarda 3.0822, dolar endeksinde 98.737, altın/ons’ta 1265 ve gram altında ise 125.42 seviyelerinden başlıyoruz. Geri çekilmelerde 79.300, 78.500 ve 78.100 destek seviyelerimiz olurken, yukarı yönlü hareketlenmelerde 80.500 kısa vadeli direnç noktamız olacaktır. "

A1 Capital

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)