E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasada OHAL durumu devam edemez---

Piyasada OHAL durumu devam edemez

Piyasada OHAL durumu devam edemez
22 Temmuz 2016 - 09:37 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdiler.

Darbe girişimi püskürtülmesinin üzerinden bir haftaya yakın süre geçti. Süregelen soruşturmalarda 10,400 kişi gözaltına alındı. 103’ü general, 80’i rütbeli emniyet mensubu olmak üzere 4060 kişi tutuklandı.
Ancak, sokaklarda olağanüstü hal devam ediyor. Darbenin ikinci ayağının geleceği söylentileri bitmek bilmiyor. İstanbul’da Üsküdar’da, Maslak’ta, Hasdal’da kışlaların önü iş makinalarıyla kapatılmış durumda. Ankara’da Etimesgut’ta durum farklı değil. Gergin vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla nöbet tutuyor.
Piyasalarda durum farklı değil. 15 Temmuz darbe girişiminden beri Borsa İstanbul %14, Türk lirası %6 değer kaybetti. 10 yıllık tahvil faizleri 108 baz puan, 30 yıllık Euro tahvil faizi 56 baz puan yükseldi. Gelişmekte olan ülkeler liginde küme düşmeye oynuyoruz.
Son iki haftada %6 yükselen gelişmekte olan piyasalarda yorgunluk emareleri görmeye başladık. Avrupa ve Japonya Merkez bankalarından ilave genişleyici adımların gelmemesi üzerine bu sabah Asya borsalarında satıcılı bir hava var. ABD ve İngiltere vadeli piyasalarında da hafif aşağı yönlü bir seyir var.
Bizim görüşümüzde bir değişiklik yok. Bu olumsuz tablonun piyasalarda çok önemli bir fırsat yarattığına inanıyoruz. Görüşümüzün arkasında üç temel gerekçe var.
Politik şokların Türkiye ekonomisi üzerindeki etkisi sınırlı ve geçici oluyor. (ii) Büyümenin dünya genelinde düştüğü bir ortamda Türkiye’nin pozitif ayrışmasını bekliyoruz. (iii) Faiz oranlarının ve emtia fiyatlarının düştüğü bir ortam Türkiye’yi olumlu etkiliyor.

İş Yatırım

Geri alım programına katılacak şirketler

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 22.07.2016

 

Memur olmak isteyenlere 'FETÖ' incelemesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)