E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada Moody's'in etkisinin kısıtlı olacağı görüşü hakim---

Piyasada Moody's'in etkisinin kısıtlı olacağı görüşü hakim

Piyasada Moody's'in etkisinin kısıtlı olacağı görüşü hakim
27 Eylül 2016 - 08:38 borsagundem.com

A1 Capital, yurt dışındaki ekonomik veri akışının, Endeksin seyrinde etkili olmasının mümkün olduğunu belirtti

Dün, %3,80'lik bir düşüşle 76.725 puan seviyesinden kapanışını gerçekleştiren BİST100 Endeksinde satıcılı görünüm iki seans boyunca hâkim oldu.
 
Gün içerisinde Dolarda zaman zaman geri çekilmeler görülse de, Endeksteki satış baskısı kendini göstermeye devam etti. Moody's'in olumsuz Türkiye Değerlendirmesi, bu durumun en önemli nedenini oluşturdu.
 
Fakat geçmiş zamanlara baktığımızda buna benzer negatif gelişmelerde Endeksteki düşüşün %1,5-%2,5 bandında sınırlandığı görülmekte.
 
(Öte yandan Yabancı ekonomi otoriteleri tarafından Moody's'in Olumsuz Türkiye Değerlendirmesinin etkilerinin kısıtlı ve kısa vadeli olabileceği görüşü hâkim.)
 
Kafalarda oluşan "Sırada Diğer Kredi Değerlendirme Kuruluşları mı Var..?" soruları ise, bu düşüşteki bir diğer öne çıkan nedeni oluşturdu diyebiliriz.
 
İç piyasada bu durumun bir süre daha devam edebileceğini ve oluşacak haber akışına göre konunun daha da netlik kazanabileceğini söyleyebiliriz.
 
Bununla birlikte hafta boyunca yurt dışındaki ekonomik veri akışının, Endeksin seyrinde etkili olması mümkün.
 
Özellikle Perşembe ve Cuma günleri yurt dışı piyasalarda oluşabilecek hareketlilik, BİST100 Endeksine yansıyabilir.
 
Bugüne baktığımızda ise ekonomik veri ajandasında çok öne çıkan bir veri görülmemekte.
 
Öte yandan Moody's'in yakın incelemeye aldığı 17 Türk finansal kuruluşuna ilişkin gözden geçirmesinin tamamlandığı ve 14 şirketin uzun vadeli kredi ve mevduat notunu indirdiğini ve 3 finansal kurumun notlarını ise teyit ettiği açıklandı.
 
Moody's tarafından Türkiye'nin ülke kredi notunun bir basamak düşürülmesi kararının ardından gelen bu karar, oluşabilecek pozitif fiyatlamaların önüne geçebilecek nitelikte.
 
Dolayısıyla gün içinde yer yer oluşabilecek satış baskısına karşı dikkatli olmakta, aceleci olmamakta ve temkinli adımlarla ilerlemekte fayda var.
 
Bu yöndeki haber akışını yakından takip ediyor olacağız.
 
Bugünün rehberleri sabah saatlerinde düne göre bir miktar geri çekilen ve 2,9760'larda seyreden Dolar/TL, biir miktar yükseliş kaydeden 10 Yıllık Tahvil Faizlerimiz, Altın, Dolar Endeksi ve Petrol fiyatları olacaktır.

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

 

Piyasalar "Clinton-Trump" münazarasını fiyatlıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)