E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasada kar realizasyonu var---

Piyasada kar realizasyonu var

Piyasada kar realizasyonu var
13 Ekim 2015 - 14:26 borsagundem.com

Borsa İstanbul iç ve dış etkiler nedeniyle düşüş eğilimine geçti

Borsa İstanbul risk algısı ile düşüşe geçti. Tahvil ve dolardaki yükseliş ve iç güvenlik riskleri nedeniyle Borsa İstanbul satıcılı seyre döndü.

Alan Menkul'den Burçak Gezgin piyasayı yorumladı:

BIST100’de bugün hem Dolar’ın gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanmasının, hem de  özellikle Avrupa piyasalarında başlayan global kar realizasyonunun etkili olduğunu görüyoruz. Diğer taraftan Çin tarafından gelen dış ticaret verilerinin, Çin’in dış talebinin daralmanın arttığını göstermesi, global piyasalardaki kar satışlarını tetiklemiş durumda. Özellikle bu hafta ABD’den açıklanacak önemli veriler olması nedeniyle veriler öncesi, piyasalarda kar realizasyonunu görmemiz normal. Ancak büyük oranda FED’in Ekim toplantısında faiz artırımına gidemeyeceğine dair beklentilerin son dönemde güçlenmesi ve bu hafta ABD tarafından açıklanacak verilerin de beklentileri karşılamaması halinde, BIST100 endeksinde Ekim ayı içerisinde yeniden yukarı yönlü hareket görebiliriz. Ay sonuna doğru ise; FED’e dair riskler ve özellikle seçime dair riskler nedeniyle tekrar bir kar realizasyonu görmemiz mümkün. Endekste 79.300 seviyesinin aşılamaması ile gelen kar satışlarının 77.600 seviyelerine doğru devam etmesi beklenebilir. Ancak verilerin FED beklentilerini karşılamaması halinde tekrar 79.300 seviyesini aşmayı başaran bir endekste, 80.000  seviyesi aşılarak 81.300 seviyelerine doğru yükseliş görülebilir.

Dolar’da ise; dün gelişmekte olan para birimlerinin Dolar karşısında kısmen değer kazandığını görürken, TL’nin iç güvenlik riskleriyle birlikte bir nebze negatif ayrıştığını görmüştük. Ancak bugün Dolar’ın gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı tekrar değer kazanması, Dolar’TL’deki tepki alımlarının 2.95 üzerinde tutunmasını destekleyebilir. Dolar/TL’de de tabi bu hafta ABD tarafında açıklanacak veriler öncelikli belirleyici olacaktır. Özellikle ABD tarafında açıklanacak enflasyon verilerinin, faiz artırımının 2016 yılına ertelenebileceği beklentilerini desteklemesi halinde, TL’de de Ekim ayında bir pozitiflik izleyebiliriz. Ancak Türkiye’ye özgü siyasi risklerinde halen devam etmesi, TL’deki kazançların diğer gelişmekte olan ülke para birimlerine karşı kısmen daha zayıf olmasına neden olabilir. Dolar/TL’de 2.95 seviyesi kısa vadede önemli direnç olarak karşımıza çıkıyor, bu seviyenin üzerinde Dolar’ın destek bulması, 2.97-3.00 bandına doğru bir hareketi başlatabilir. Ancak ABD tarafında açıklanacak verilerin Dolar’ı desteklememesi halinde 2.95 seviyesi aşmakta zorlanan bir Dolar/TL paritesinde satış baskısının tekrar 2.89 seviyelerini test etmesini bekleyebiliriz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)