E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada gündem yeni kabine---

Piyasada gündem yeni kabine

Piyasada gündem yeni kabine
28 Ağustos 2014 - 09:01 borsagundem.com

AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde Başbakan Erdoğan’ın açıklamasına göre büyük ihtimalle kabine Cuma günü gerçekleşmiş olacak

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
   
"MERKEZ’DEN SİMETRİK ADIM..
   
Yeni kabinenin nasıl şekilleneceği ve Merkez’in Ağustos ayı PPK toplantısında ne yapacağı soruları arasında dün güne yüzde 0,2 civarı primlerle başlayan BIST-100 endeksi, TCMB’nin kararının açıklanacağı saate kadar görece temkinli iyimser modunu korumayı tercih etti. Merkez’in hamlesine ilk reaksiyon olumlu olduktan sonra ardından 2.seans ortalarında yeniden hafifçe yükselmeye başlayan DolarTL ile beraber 80,241 puana dek bir kar satışı hareketi de görüldü. Dün günü %0,36 değer kaybı ile 80,467 puandan kapatan endeksin bugüne yataya yakın bir açılış yapabileceğini düşünüyoruz. Haftanın kalan iki işlem gününde çeride kabine oluşumu, dışarıda ise ABD büyümesi ve 4 Eylül’deki ECB toplantısında alınacak kararda çok etkili olacağı beklenen Euro bölgesi TÜFE verisi izleniyor olacak..
   
Merkez’in adımına geçelim.. TCMB dünkü toplantısında faiz koridorunun alt bandını %7,50’de ve 1 haftalık repo faizini de %8,25’de tutma kararı alırken indirimi piyasanın beklentilerinde olmayan şekilde üst bantta yapmayı tercih ederek %12 seviyesindeki faiz koridoru üst bandını %11,25’e indirdi. Merkez’in bu adımı bizce hem enflasyon risklerine karşı temkinli kalma isteğini hem de bir yandan da büyüme tarafını gözetme niyetini göstermekte. Politika faizinde 25-50 baz puanlık indirimi küresel likidite şartlarının uygunluğu nedeniyle yapabileceği beklentimizi paylaşırken hem enflasyonda, hem de enflasyon beklentilerinde bozulmanın devam ettiğini de belirtmiştik. Merkez’in haftalık repo faizi ve dolayısıyla da alt banda dokunmama tercihi enflasyon tarafındaki hassasiyetini göstermesi bakımından olumlu ki piyasa da zaten 2,1508’lere inen bir kurla olumlu karşıladığını gösterdi.
   
Bununla beraber zaten toplantı özetinde de ilk kez kuraklığa dikkat çekiliyor. Merkez gıda fiyatlarının seyri ve kuraklığın etkilerini görebilmek için bu toplantıyı repo faizi bakımından pas geçerken gelecek dönemde görülebilecek bir toparlanma ile küresel konjonktür de elverdiği ölçüde bu konuyu yeniden gündeme alabilir. Üst bantta gelen indirim ise büyümeye destek verebilecek, önümüzdeki dönemde kredi faizlerinde bir gevşemeyi de beraberinde getirebilecektir. Ayrıca üst bant indirimini Merkez’in yakın zamanda TL üzerinde baskı oluşturabilecek ani finansal şok ve ataklar görme beklentisinin azalmaya başlamış olması olarak da yorumluyoruz.
   
Kritik iki sorudan birinin cevabını aldık, Merkez’in hamlesini gördük. Şimdi sıra kabinede ki dünkü AK Parti Olağanüstü Kongresi’nde Başbakan Erdoğan’ın açıklamasına göre büyük ihtimalle kabine Cuma günü gerçekleşmiş olacak, neticeye dek piyasa teknik satış ve kar satışları dışarıda bırakıldığında iyimser algıyı korumayı tercih edebilecektir görüşündeyiz.
   
Bugünün gündemi ise ABD’de açıklanacak 2Ç büyüme rakamı olacak, beklentinin altında gelecek rakamlar Yellen’ın güvercin tonlaması sonrası EM’lerde risk iştahını destekleyebilecektir.. ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)