E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizPiyasada gözler Merkez Bankası açıklamalarında---

Piyasada gözler Merkez Bankası açıklamalarında

Piyasada gözler Merkez Bankası açıklamalarında
27 Ekim 2016 - 08:47 borsagundem.com

Alan Yatırım; piyasada gözler enflasyon raporu ve Çetinkaya’nın açıklamalarında olacak

DÜN NE OLDU? 

BIST’TE YATAY SEYİR DEVAM ETTİ…

BIST 100 Endeksi global piyasalarda Apple’nin beklentilerin altında kalan karı nedeniyle global piyasalardaki satış eşliğinde günün ilk yarısında %1’e yakın gerilese de günsonunda önemli değişiklik göstermeyerek günü 79,738 seviyesinden tamamladı. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

SAAT 10:30 TCMB ENFLASYON RAPORU ve BAŞKAN ÇETİNKAYA’NIN KONUŞMALARI İZLENİLECEK…

BIST 100 Endeksinde bugün TL’nin değerini etkilemesi açısından TCMB 2016 4. Çeyrek dönem enflasyon raporu ve sonrasında saat 10:30 TCMB Başkanı Çetinkaya’nın konuşması izlenilecek. Konuşmada TCMB’nin faiz politikasında sadeleşmeyi nasıl bir süreçte ve ne şekilde tamamlayacağına ilişkin ipuçları önemli olacak. Genel düşüncemiz enflasyon düşüş ve büyümede yavaşlama paralelinde TCMB’nin piyasa şartları izin verdiği ölçüde faiz indirimine devam etmek istediği şeklinde. 

ŞİRKET HABERLERİ 

GOODY…Negatif… Şirket, 2016 3. Çeyrek dönemde 14 milyon TL zarar açıkladı. Şirket bir önceki çeyrek dönemde 23 milyon TL net kar açıklamıştı. FAVÖK ise 3.Çeyrek 2016 döneminde bir önceki çeyrek döneme kıyasla 32 milyon TL’den 22 milyon TL’ye geriledi. (KAP) 

ANHYT…Nötr… Şirketin 2016 3. Çeyrek dönemde 44 milyon TL net karı ile 41 milyon TL olan beklentilerin hafif üzerinde geldi. (KAP) 

ANHYT…Nötr… Şirketin 2016 3. Çeyrek dönemde 14 milyon TL net karı ile 17 milyon TL olan beklentilerin hafif altında geldi. (KAP) 

ISGYO…Nötr… Şirket, 2016 3. Çeyrek dönemde 22 milyon TL net karı 23 milyon TL olan beklentileri paralelinde açıklandı. (KAP) 

BIST 30 Kontratı 

Ekim vadeli kontrat, günü ilk yarısında global piyasalara bağlı olarak günü düşüşte olsa da günü %0,2 yükselişle 97,425 seviyesinden tamamladı. 

Bugün Ekim vadeli kontratın bugün global piyasalarda hafif negatif seyrin sürmesi ve TL’de gelişen ülke para birimlerindeki değer kaybına bağlı olarak güne hafif düşüşle başlamasını, gün içinde ise 96,5-97,5 bandında hareket beklemekteyiz. 

USDTRY Kontratı 

Dün veri akışının sakin olduğu günde dünya genelinde güçlü dolar eğilimi etkisini sürdürdü.Türk Lirası diğer gelişmekte olan ülke para birimleri ile birlikte dolar karşısında değer kaybederken, söz konusu kayıplar sınırlı oldu. Bu kapsamda USDTRY Ekim kontratı günü yatay ve 3,0871 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki tepki alımları göz önünde bulundurularak kontratın güne yükseliş ile başlamasını beklemekteyiz. USDTRY Ekim kontratında 3,10 direnci önemini korumaya devam ederken, 3,05 seviyesi destek konumunda bulunuyor. 

ALTIN/USD Kontratı 

Dün veri akışının sakin olduğu günde altın güçlü dolar eğiliminin de etkisiyle geçtiğimiz gün görülen kazançlarını geri verdi. Söz konusu kar satışları eşliğinde Altın Ekim kontratı günü %0,22 değer kaybı ile 1268 US$ seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz. 

EURUSD Kontratı 

Geçtiğimiz haftadan bu yana güçlü dolar eğiliminin etkisiyle zayıflayan EURUSD paritesinde dün tepki alımları görüldü. Bu kapsamda EURUSD Ekim kontratı dünü %0,59 değer kazancı ile 1,0932 seviyesinde tamamladı. 

Sabah saatleri itibariyle sınırlı fiyat hareketlerinin seyrin görüldüğü EURUSD paritesi nedeniyle EURUSD kontratının güne yatay bir başlangıç başlamasını beklemekteyiz. 

DÜN NE OLDU? 

Dün Avrupa’da Almanya GFK tüketici güveni 9,7 açıklanarak beklentilerin altında kaldı. 

Dolar Fed’in Aralık ayına ilişkin faiz artırım olasılıklarının kuvvetlenmesinin etkisiyle dünya genelinde güçlü eğilimini sürdürürse de dün dolar endeksinde sınırlı kar satışları görüldü. 

Petrol cephesinde Enerji Bilgi İdaresi’nin açıkladığı verilere göre, 21 Ekim 2016 ile biten haftada ham petrol stokları bir önceki haftaya göre 553 bin varil azalış gösterdi. Söz konusu veri akışı petrol fiyatlarını yukarı yönlü destekledi. 

BUGÜN NE BEKLİYORUZ? 

Bugün ABD’de Eylül ayına ilişkin dayanıklı mal siparişleri verisi  takip edilecek. 

Yurt içinde ise Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya’nın enflasyon raporu sunumu gündeme konu olacak. Çetinkaya geçtiğimiz hafta gerçekleşen PPK toplantısının ardından para politikasına ilişkin net bir söylemde bulunup bulunmayacağı merak konusu. 

USDTRY 

Dün veri akışının sakin olduğu günde dünya genelinde güçlü dolar eğilimi etkisini sürdürdü.Bugün yurt içinde Sayın Erdem Başçı’nın enflasyon raporu sunumu sırasında para politikasına ilişkin söylemleri Türk Lirası cinsinden varlıkların seyrinde etkili olabilir. 

Teknik olarak bakıldığında, 3,0740 seviyesinin üzerine yerleşen USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin devam edebilmesi için 3,0850 seviyesi üzerinde kalıcılık önemi korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin devam etmesi halinde 3,0970 ve 3,1100 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek kar realizasyonları için ise 3,0740 ve 3,0580 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. 

EURUSD 

Geçtiğimiz haftadan bu yana güçlü dolar eğiliminin etkisiyle zayıflayan EURUSD paritesinde dün tepki alımları görüldü. Söz konusu tepki alımları eşliğinde EURUSD paritesi 1,0946 seviyesini test etse de yükselişler kalıcı olamadı. 

Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesi 1,0900 seviyesinin aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, 1,0820 ve 1,0765 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir. Paritede toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,0900 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,0940 ve 1,0990 direnç seviyeleri hedeflenebilir. 

ALTIN 

Dün veri akışının sakin olduğu günde altın güçlü dolar eğiliminin de etkisiyle geçtiğimiz gün görülen kazançlarını geri verdi. Söz konusu kar satışları eşliğinde altın 1264 seviyesine kadar geri çekildi. 

Teknik olarak bakıldığında Altında 1263 seviyesi önemli konumdadır. Altın fiyatlarında zayıf seyrin görülmesi durumunda sırasıyla 1250 ve 1243 destek seviyeleri izlenebilir. Altında yükseliş eğiliminin devam edebilmesi için, 1263 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1273 ve 1280 seviyeleri hedeflenebilir. 

USDJPY 

Bu sabah Asya seansında veri akışının sakin olduğu günde, doların güçlü görünümünü devam ettirmesi nedeniyle  USDJPY paritesinde yukarı yönlü eğilim hakim. 

Teknik olarak bakıldığında, paritede bir süredir görülen düşüş trendi sona ermiş görünüyor. USDJPY paritesinde yükselişlerin devam etmesi için 104,70 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup, paritede toparlanma eğiliminin devam etmesi durumunda 105,60 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede görülebilecek geri çekilmelerde sırasıyla 103,60 ve  102,80 destek seviyeleri izlenebilir.  

GBPUSD 

Dün veri akışının sakin olduğu günde dünya genelinde güçlü dolar eğiliminin etkisiyle Sterlin cephesinde zayıf görünüm devam etti. Bugün İngiltere’de açıklanacak 3. Çeyrek büyüme verilerinin yanı sıra ABD’de açıklanacak dayanıklı mal sipariş verileri paritede hareketlilik yaratabilir. 

Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesi 1,2400 seviyesi aşağısında kalıcılık sağladığı sürece zayıf seyir devam edecek olup, gevşeme eğiliminde 1,2150 ve 1,2030 destek seviyeleri izlenebilir. Paritede yükseliş eğiliminin görülebilmesi için 1,2240 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, 1,2400 direnç seviyesi hedeflenebilir. 

BRENT 

Dün Enerji Bilgi İdaresi’nin açıkladığı verilere göre, 21 Ekim 2016 ile biten haftada ham petrol stokları bir önceki haftaya göre 553 bin varil azalış gösterdi. Söz konusu veri akışı petrol fiyatlarını yukarı yönlü desteklese de yükselişler sınırlı kaldı. 

Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma  eğiliminin görülebilmesi için 50,80 seviyesi üzerinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 51,30 seviyesi hedeflenebilir. Petrolde kar satışlarının devam etmesi halinde ise 49,00 ve 47,90 destek seviyeleri takip edilebilir.

 Alan Yatırım

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)