E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasada coşku kalıcı mı---

Piyasada coşku kalıcı mı

Piyasada coşku kalıcı mı
25 Mayıs 2016 - 09:53 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda Türkiye’nin acilen ihtiyaç duyduğu yapısal reformlar ötelenmeye devam etmesi durumunda piyasadaki coşkunun kalıcı olmayacağını belirtti.

Politika cephesinde belirsizlikler azalıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanan yeni bakanlar kurulu Ak Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım tarafından kamuoyuna açıklandı. Ankara kulislerinden yayılan negatif havaya rağmen ekonomi yönetiminin başında Mehmet Şimşek’in yer alması, Lütfi Elvan gibi reform odaklı kişilerin kabinede yer almaya devam etmesi piyasalarda memnuniyetle karşılandı.

Başbakan Davutoğlu’nun görevi bırakmasıyla başlayan belirsizlik ortamının siyasi bir krize dönüşmeden atlatılması piyasalardaki risk priminin büyük ölçüde düşmesini sağladı. MSCI Türkiye dün %5,6 yükselerek Mayıs ayından beri yaşadığı kayıpların üçte birini geri aldı. Borsa İstanbul’un gelişmekte olan ülkelere göre iskontosu 29 Nisan’da gördüğü dip seviye olan %21 seviyesine yaklaştı. Merkez Bankası’nın faizleri indirmeye devam etmesine rağmen uzun vadeli tahvillerde ve Türk lirasında da sert değer kazançları görüldü.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 25.05.2016

Wall Street’te ve Asya piyasalarındaki yükselişe paralel Türkiye piyasalarındaki yükseliş bugün de devam edebilir. Ancak politika cephesinde belirsizliğin azalmasının yarattığı coşkunun kalıcı olması için hükümetin önceliğini ekonomiye ve reformlara vermesi gerekiyor.
Oysa Ak Parti Genel Başkanı Yıldırım ilk grup konuşmasında yeni hükümetin önceliğinin Türkiye’yi başkanlık sistemine götürecek yeni anayasa için çalışmaları başlatmak olduğunu net bir şekilde ortaya koydu. Bu konuda muhalefet ile mutabakata varılmazsa sandığa gidilecek. Türkiye’nin acilen ihtiyaç duyduğu yapısal reformlar ötelenmeye devam edilecek.

Günün önemli şirket haberleri - 25.05.2016

Piyasalarla ilgili orta vadeli görüşümüzde bir değişiklik yok. Dışarıda küresel risklerin içeride izlenecek ekonomi politikalara yönelik belirsizliğin arttığı bir ortamda piyasalardaki yükselişin hisse senedi, tahvil ve Türk lirasında pozisyonların azaltılması için kullanılmasını öneriyoruz.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)