E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaPiyasa yüzde 25 yükselecek---

Piyasa yüzde 25 yükselecek

Piyasa yüzde 25 yükselecek
01 Ağustos 2014 - 12:07 borsagundem.com

Maryland Üniversitesi’nden Profesör Peter Morici, ABD'de boğa piyasasının henüz sona ermediğini söyledi

ABD hisselerinde keskin bir düzeltme ihtimaline ilişkin görüşler giderek daha yüksek sesle dile getirilmeye başlanırken Maryland Üniversitesi’nden Profesör Peter Morici boğa piyasasının henüz sona ermekten uzak olduğunu ve hisselerin bir yüzde 25 daha yükseleceğini savundu.

S&P 500 dün yatırımcıların Avrupa ekonomisi, Ajantin’deki temerrüt ve ABD işgücü maliyetlerinde kurumsal gelirleri olumsuz etkileyeceği düşünülen artışlara ilişkin kaygılarına bağlı olarak yüzde 2 düşüşle kapanmıştı. Endeks, geçtiğimiz hafta 1991.39’la piyasanın 2009 ortasındaki en düşük seviyesine göre yüzde 200’lük bir artışı ifade eden rekor bir seviyeye ulaşmıştı. 

Uluslararası Ticaret Komisyonu’nun eski başekonomisti Peter Morici’ye göre dijital teknoloji önümüzdeki yıllarda Wall Street’teki daha yüksek kazançlara liderlik edecek stratejik sektör olacak.

Boğa piyasasının henüz sona ermediğini belirten Morici, “Dijital teknolojiler bugünlerde işletmelere yatırımcıların nakdini daha verimli bir şekilde kullanma imkanı sağlıyor, bu da hisse fiyatlarını üç-beş yıllık bir vadede bir yüzde 25 daha yükseltebilir,” dedi.

Morici, "Eğer Rusya’da savaşa karışırsak kuşkusuz bütün yatırımlar kesilir ancak sarsıcı olaylar haricinde ve ancak normal düzeltmelere maruz kalırsak (perşembe günü yaşadığımız gibi) gidişatı tersine çevirir ve bir süre boyunca son 25 yıldan daha yüksek, sürdürülebilr F/K rasyoları elde ederiz,” diye konuştu. 

Morici bu süre içinde küçük düzeltmeleri göz ardı etmediğini de sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)