E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıPiyasa siyasi krizin ne kadar süreceğini merak ediyor---

Piyasa siyasi krizin ne kadar süreceğini merak ediyor

Piyasa siyasi krizin ne kadar süreceğini merak ediyor
05 Mayıs 2016 - 08:45 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda dün gece yaşanan siyasi krizin piyasalara etkisini değerlendirdi

Hafta başından itibaren Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında gerçekleşmeye başlayan siyasi riski izlemeye başladık. Sosyal medyada yer alan bazı paylaşımlarda aradaki gerilimin artmasına neden oldu. Bunun sonucunda Başbakan Davutoğlu’nun istifa söylentileri kulislerde konuşulmaya başlamıştı. Dün akşam da gördükki dedikodular ve söylentiler gerçek oldu. Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında gerçekleşen toplantının ardından Ak Parti olağanüstü kongre kararı aldı ve kongreye Davutoğlu katılmayacak. Bu durumda yeni bir Başbakanı piyasalar bekliyor olacak. Beklenmedik gelişmeleri tahmin etmek oldukça zordur. Ancak böyle gelişmelerin gerçekleşmesinin ardından önemli olan tek bir durum vardır. Bu durum ise ortaya çıkan krizin ne zaman sona ereceği. Krizler piyasada belirsizliğin artmasına ve fiyatlamaların düzgün bir şekilde yapılmamasına neden olur. Bu yüzden belirsizliğin süresi ne kadar kısa sürerse piyasaya etkisi o derecede azalır. Yeni Başbakan’ın belirlenmesi, kısa vade de piyasaların bir nebze olsun rahatlamasına yol açabilir. Bu yüzden TL tarafında ilk etapta değer kayıplarının devam etmesini, ardından yeni başbakanın belirlenmesiyle birlikte kayıpların telafi edilmesini bekleyebiliriz.

Teknik olarak bakarsak USDTRY hızlı bir şekilde 2,92 direncini aştı. Momentumun güçlü olması kısa vade de hareketin devam edeceğine işaret ediyor. Piyasanın önünde kritik 3,00 TL direnci bulunuyor. Bu seviyenin aşılması halinde 3,05’i test etmeye doğru hareketin devamını görebiliriz. Geri çekilmelerde ise 2,90-2,85 destekleri takip edilebilir.

İkon Menkul

BİST'te pozitif seyir o seviyeye bağlı

 

AK Parti'de yeni dönem nasıl şekillenecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİROL DİZDAR05 Mayıs 2016 11:08

    Piyasalar belirsizliği sevmezler. Bu nedenle şu yapılmalıydı: Davutoğlu istifa eder yerine Cumhurbaşkanı ileride yapalacak kongrede AKP nin genel başkanı olacak kişiyi Başbakanlığa Atardı. Başbakan da hükümeti kurar cumhurbaşkanına götürür onay alırdı.Böylece de belirsizlik kalmazdı. Siyasi kriz azalır ekonomi de rahatlardı. Bu yapılmadığı için mayıs ayını tamamı hatta hazirana sarkan bir belirsizliğin içine girilecek.